Prăjitură cu Aromă de Caramel (fără zahăr, fără făină albă, fără frișcă, fără unt)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Prăjitură cu Aromă de Caramel (fără zahăr, fără făină albă, fără frișcă, fără unt)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Ingrediente
Blaturi
Crema
Glazura
Portii:6 portii
Etape
Blaturi
  1. Într-un bol mare, mixam ouăle și eritritolul cu stevia până când compoziția își triplează volumul și devine foarte aerată. Procesul de mixare va dura aproximativ 10 minute.
  2. Cernem peste făina de ovăz, laptele praf degresat, făina de konjac și vanilia măcinată. Încorporăm toate ingredientele cu ajutorul unei spatule folosind mișcări de jos în sus, dispre centru spre exterior, pentru a nu scoate prea mult aer din compoziție.
  3. Turnăm compoziția într-o formă pătrată cu diamentru de 20cm și o coacem timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Fiecare cuptor este diferit, prin urmare puteți prelungi timpul de coacere dacă este cazul.
  4. Transferăm prăjitura pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.
Crema
  1. Punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Este important ca apa să fie rece, pentru că apa caldă va dizolva gelatina.
  2. Amestecăm laptele cu picăturile flavdrops și șofranul într-o cratiță pe care ulterior o punem pe foc pentru a încălzi amestecul. Laptele nu trebuie să fiabra, ci să fie doar foarte cald.
  3. Batem gălbenușurile cu eritritolul până când acestea se deschid la culoare și își dublează volumul.
  4. Adăugăm amidonul și mai mixăm puțin compoziția pentru a-l încorpora. Turnăm 1/3 din laptele fierbite peste gălbenușuri, mixam, după care adăugăm laptele rămas și mixam până la omogenizare.
  5. Transferăm amestecul înapoi în cratiță și, amestecând continuu cu o spatulă sau cu un tel, gătim crema până când aceasta s-a îngroșat considerabil. Această cremă se gătește la flacără mică, iar un indiciu că această este gata ar fi dispariția gustului de amidon. Procesul de gătire durează aproximativ 5 minute.
  6. Scurgem bine foile de gelatină, le adăugăm la crema fiebrite și amestecăm totul cu spatula pentru a dizolva gelatina.
  7. Acoperim crema cu folie transparentă pentru a preveni formarea pieliței pe suprafața cremei și o lăsăm să se răcească complet.
Asamblare
  1. Tăiem pe orizontală prăjitura preparată anterior pentru a obține trei blaturi egale. Atenție, această prăjitură este foarte moale și veți avea nevoie de un cuțit ascuțit pentru a o tăia frumos.
  2. Așezam primul blat în forma în care s-a copt prăjitura și turnăm 1/3 din cremă. Punem peste cel de-al doilea blat și îl acoperim cu jumătate din crema rămasă. Așezam ultimul blat și întindem uniform ultima treime de cremă.
  3. Punem prăjitura în frigider și o ținem acolo peste noapte sau timp de 8 ore.
Glazura
  1. Combinăm cele 8g de amidon cu laptele și amestecăm până la omogenizare. Pentru evitarea formării cocoloaselor, este important ca laptele să fie rece.
  2. Punem îndulcitorul Tagatesse într-o cratiță mică.
  3. Îl topim și îl încălzim până când începe să facă bule și își schimbă culoarea. Vă recomand să folosiți cel mai mic ochi de la arangaz setat la minim, pentru că îndulcitorul devine amar atunci când se arde. Mie îmi place să iau cratița de pe foc atunci când îndulcitorul începe să facă bule că să mă asigur că nu-l ard. Îl amestec timp de 30 de secunde cu spatulă din silcon și abia după pun cratiță înapoi pe foc și adaug celelalte ingrediente.
  4. Treptat, turnăm amestecul de lapte peste îndulcitorul caramelizat.
  5. Amestecând continuu, gătim sosul timp se 2 minute pentru ca acesta să se îngroașe. Adăugăm foile de geltina și amestecăm sosul până la dizolvarea acesteia. Îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
  6. Scoatem prăjitura din frigider, o așezam pe grătar și turnăm în tranșe glazura de caramel. Este posibil să nu aveți nevoie de toată glazura.
  7. Punem prăjitura înapoi în frigider și o lăsăm incă 30 de minute pentru că glazura să se intărească puțin. Tăiem prăjitură în șase dreptunghiuri egale și o servim.
  8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.