Panna Cotta cu Nectarine (fara zahar, fara grasimi adaugate, 100% sanatoasa, Dukan)

Ador nectarinele, insa detest sa le mananc, pentru ca ma murdaresc din cap pana-n picioare. De fiecare data cand ma aventurez sa mananc totusi o bucata, am la indemana 20 de servetele si ma asigur ca am o chiuveta in apropiere. 😀

Sincer, chiar nu inteleg cum unii oameni reusesc sa manance astfel de fructe fara sa se trezeasca cu bratele ude si lipicioase. #mister

Pentru ca am cumparat un kilogram de nectarine si eram sigura ca nu o sa le mananc ca atare, am hotarat sa fac un desert usor, racoritor si de vara. Partea cea mai dificila in prepararea acestui desert este curatarea nectarinelor de samburi, cel putin asa a fost pentru mine, pentru ca m-am ales cu niste nectarine mai incapatanate.


 

1-min


 

6-min


Desi unii oameni cred ca dulciurile dietetice nu pot fi gustoase, credeti-ma, am mancat candva deserturi la pahar cu zahar si frisca care nici macar nu meritau sa ajunga in sistemul meu digestiv. Trebuie sa incercati aceasta panna cotta, pentru ca procesul de prepararea este destul de simplu, iar rezultatul este delicios!


 

3-min


 

4-min


Daca va plac dulciurile usoare si racoritoare, atunci aceasta panna cotta cu aroma imbietoare de nectarine este pentru voi!


Untitled-4


7-min

 


 

8-min


In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.


Panna Cotta cu Nectarine (fara zahar, fara grasimi adaugate, 100% sanatoasa, Dukan)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 2 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 2 ore
Panna Cotta cu Nectarine (fara zahar, fara grasimi adaugate, 100% sanatoasa, Dukan)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 2 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 2 ore
Ingrediente
Jeleu de Nectarine
  • 540 g nectarine (cantarite fara zamburi)
  • 40- 70 g eritritol cu stevia (in functie de nectarine)
  • 4 foi gelatina sau 7g de geltina granule
  • 1 lingura apa
Crema de Iaurt
Portii: portii
Unitati:
Etape
Jeleu de Nectarine
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Spalam bine nectarinele si le scoatem samburii.
  3. Taiem nectarinele in cuburi mici, le punem intr-o cratita si turnam eritritolul cu stevia si apa. Punem cratita pe foc si gatim fructele la flacara mica timp de 10 minute. Va recomand sa amestecati nectarinele continuu pana cand acestea au eliberat propriul suc, dupa care puteti acoperi cratita cu un capac si le gatiti pana cand acestea au devenit moi. Le puteti amesteca ocazional pentru a preveni lipirea fructului de cratita.
  4. Pasam nectarinele fierbinti cu un blender. Scoatem foile de gelatina din apa si le presam putin pentru a elimina excesul de lichid. Adaugam foile de gelatina si amestecam piureul de nectarine pana la omogenizare. Lasam jeleul sa se raceasca complet.
  5. Asezam oblic paharele intr-o forma de briose. Impartim egal jeleul de nectarine in cele 4 pahare si punem forma in congelator. Tinem jeleu la rece timp de 40 de minute sau pana cand acesta s-a intarit.
Crema de Iaurt
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Combinam iaurtul cu laptele, indulcitorul, vanilia, sarea si aroma de piersica si mixam totul pana la dizolvarea completa a eritritolului.
  3. Scoatem foile de gelatina din apa si le presam putin pentru a elimina excesul de lichid. Topim gelatina in cuptorul cu microunde, adaugam doua linguri de crema de iaurt pentru a-i scadea temperatura si mixam repede compozitia.
  4. Turnam amestecul de gelatina in crema ramasa si mixam totul pana la omogenizare.
  5. Scoatem forma din congelator si asezam paharele vertical pe masa. Tunam crema de iaurt si punem paharele inapoi in congelator, insa de data aceasta nu mai avem nevoie de forma de briose. Tinem desertul la rece timp de 40-60 de minute sau pana cand crema de iaurt s-a intarit.
  6. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia si aroma de piersica le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta

NutritionLabel-114

 

O portie de panna cotta are numai 123kcal si 0.5g de grasimi!


pahar gol-min


Untitled-2

 

 

 

You may also like

2 comentarii

  1. Wow! Arata demential! Chiar ma gandeam intr-o zi la o varianta sanatoasa de panna cotta, insa pe internet am gasit doar variante vegane. Ar fi posibil sa inlocuiesc nectarinele cu fructe de padure oare? Multumim pentru retete! Esti o gospodinuta frumusica foc!

    1. Alina, iti multumesc!!! :*
      Ma bucur foarte tare atunci cand pot veni in intampinare cu retete asteptate si dorite! Sunt sigura ca o sa fie la fel de gustoasa cu fructe de padure si nici nu cred ca ar fi cazul sa modifici cantitatea de gelatina si indulcitor.
      Iti doresc o zi fabuloasa si inca o data iti multumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le adresezi.

      Cu mare drag,
      -T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *