Panna Cotta cu Mango (fără zahăr, low-fat, 100% sănătoasă)

În ultima perioadă am petrecut foarte puțin timp acasă, întrucât mi-am vizitat părinții și bunicii, am fost în vacanță și am avut parte de o escapadă la munte. În câteva zile voi pleca din nou din țară, de data aceasta în Austria, însă promit că voi încerca să fiu mai activă când mă voi întoarce.

Am avut un an greu, an în care a trebuit să-mi realizez lucrarea de licență și să fac o prezentare pentru care m-am pregătit trei ani. Un an în care am simțit o presiune greu de descris, de aceea cred că toate aceste călătorii au fost binevenite.

Cu toate acestea, pentru că am tot venit și plecat, cantitatea și varietatea de mâncare pe care o țineam în frigider în tot acest timp nu a fost impresionantă. De data aceasta am găsit ouă, unt de caju, unt de migdale, iaurt grecesc, lapte, hrișcă fiartă și cam atât. Îmi era poftă de ceva dulce și mi-am adus aminte că am niște piure de mango congelat. Ideea de a face panna cotta cu mango mi s-a părut excelentă, pentru că nu trebuia să aprind cuptorul și aveam nevoie doar de câteva ingrediente. Desertul a ieșit delicios, iar eu am hotărât să împărtășesc această rețetă extrem de rapidă și simplă cu voi!


2-min1-min3-min5-min


Untitled-4Panna Cotta cu Mango (fără zahăr, low-fat, 100% sănătoasă)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de asteptare
2-3 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de asteptare
2-3 ore
Panna Cotta cu Mango (fără zahăr, low-fat, 100% sănătoasă)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de asteptare
2-3 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 10 minute
Timp de asteptare
2-3 ore
Ingrediente
Jeleu de mango
 • 420 g piure de mango fara zahar
 • 4 foi gelatina
Crema de iaurt
Portii: portii
Unitati:
Etape
Jeleu de mango
 1. Punem foile de gelatină în apă rece și le lăsăm să se hidrateze timp de 3 minute.
 2. Scoatem foile de gelatină din apa și le stoarcem puțin pentru a elimina excesul de apă.
 3. Topim gelatina pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde încălzind-o timp de 10 secunde.
 4. Așezăm oblic paharele într-o formă de brioșe. Împărțim egal jeleul de mango în cele 4 pahare și punem forma în frigider sau în congelator. Ținem jeleu la rece timp de 40 de minute sau până când acesta s-a întărit.
Crema de iaurt
 1. Punem foile de gelatină în apă rece și le lăsăm să se hidrateze timp de 3 minute.
 2. Combinăm iaurtul cu laptele, îndulcitorul, vanilia și sarea și mixăm totul până la dizolvarea completă a eritritolului. Iaurtul și laptele trebuie să fie la temperatura camerei pentru a preveni formarea cocoloașelor la adăugarea gelatinei.
 3. Scoatem foile de gelatină din apa și le presăm puțin pentru a elimina excesul de lichid. Topim gelatina în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. Adăugăm gelatina și mixăm totul până la omogenizare.
 4. Scoatem forma din congelator și așezam paharele vertical pe masă. Tunăm crema de iaurt și punem paharele înapoi în congelator, însă de data aceasta nu mai avem nevoie de forma de brioșe. Ținem desertul la rece timp de 40-60 de minute sau până când crema de iaurt s-a întărit.
 5. Se păstrează în frigider până în momentul servirii.
 6. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel

O porție de panna cotta are 139kcal, 2.3g de grăsimi, 20.8g de carbohidrați și 10.6g de proteine!


Folosiți codul DNI15 pentru a obține un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *