Pandișpan cu Făină Integrală

Deși există tot felul de balturi interesate pentru torturi, mie tot simplul și vechiul pandișpan mi s-a părut mereu cel mai reușit. Nu spun că cele cu căpșuni, cacao sau miere sau că cele mai dense nu sunt și ele bune, însă eu încă nu am întâlnit om care să nu facă ceva reușit cu un pandișpan bun.

Chiar dacă am folosit făină integrală în loc de făină albă, am obținut un pandișpan extrem de pufos și aerat și nu cred că diferă mult de versiunea originală. Nașa mea mereu spune că atunci când ea coace pandișpan, păstrează în casă o armonie și liniște aparte, pentru ca acesta să crească frumos și să nu devină o clătită la răcire. Niciodată nu am avut curaj să-i spulber credința și să o contrazic, până la urmă liniștea și armonia sunt mereu binevenite, mai ales atunci când în casă miroase frumos a prăjitură.

Nu m-am inspirat din rețeta ei, iar acum când mă gândesc îmi pare puțin rău că nu am făcut-o. Sper să încercați și voi versiunea mea și să-mi lăsați părerea voastră într-un comentariu.

P.S. Păstrați armonia în casă, însă în același timp încercați să nu deschideți cuptorul în timpul coacerii. 😀

Pandispan cu Faina Integrala
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 20 de minute
Timp de gatire
30 de minute
Portii Timp de preparare
8 20 de minute
Timp de gatire
30 de minute
Pandispan cu Faina Integrala
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 20 de minute
Timp de gatire
30 de minute
Portii Timp de preparare
8 20 de minute
Timp de gatire
30 de minute
Ingrediente
Portii:
Unitati:
Etape
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu sarea și cele 55g de eritritol cu stevia până când obținem o spumă tare.
  2. Cele 55g de eritritol rămase le adăugăm la gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile până când acestea își dublează volumul și se deschid la culoare. Adăugăm făina de konjac și vanilia și mai mixăm puțin compoziția pentru a le încorpora.
  3. Turnăm compoziția de gălbenușuri peste spuma din albușuri și, cu ajutorul unei spatule din silicon, încorporăm gălbenușurile.
  4. Cernem deasupra jumătate din făina integrală și o încorporăm cu grijă de jos în sus, dinspre centru spre exterior. Motivul pentru care încorporam făina și nu mixăm compoziția este acela că vrem să păstrăm cât mai mult aer în albușuri.
  5. Turnăm compoziția într-o formă rotundă din silicon cu diametrul de 20-21cm. Nivelați compoziția cu ajutorul unei spatule din silicon. În cazul în care nu folosiți o formă din silicon, tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt și ungeți pereții cu foarte puțin unt sau ulei de cocos.
  6. Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
  7. Îl lăsăm să se răcească în formă timp de 5 minute după care îl scoatem, îl transferăm pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet. Recomand să-l lăsați așa peste noapte, pentru că se va tăia mult mai ușor și frumos.
  8. Tăiați pandișpanul în 3 foi egale și folosiți-l pentru orice tort sau prăjitură.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

O porție de pandișpan va avea 69kcal, 2.8g de grăsimi, 6.8g de carbohidrați și 4.6g de proteine!


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *