Pandispan cu Cirese (fara zahar, fara faina alba, Dukan, 100% sanatos)

Pandispanul sta la baza multor torturi si prajituri, pentru ca este pufos si poate fi combinat cu aproape orice tip de crema. Putem spune ca acesta este un desert economic, pentru ca avem nevoie doar de o mana de ingrediente si de putina rabdare pentru a-l prepara.

Nasa mea de botez a fost cea care m-a facut sa iubesc aceasta prajitura. Imi aducea aproape saptamanal o felie generoasa de pandispan cu mere si nuci decoarat cu zahar pudra. Pandispanul era mereu clad, aromat, foarte pufos si de nerefuzat.

Dupa cum bine stiti, eu am renuntat la zahar, insa nu am renuntat la pandispan, pentru ca acesta poate fi preparat cu usurinta cu indulcitor. Credeti-ma, pandispanul meu cu cirese este la fel de bun ca cel preparat cu zahar si faina alba, insa este mult mai sanatos!


4-min

 


Fructele au un gust mai bun atunci cand sunt in sezon, prea bun, daca ma intrebati pe mine, pentru ca in aceasta perioada a anului eu uit de existenta cuvantului “moderatie”. Vara mananc cate un kilogram de fructe pe zi, insa, daca m-as lasa dusa de val, as manca o galeata de 10 litri. 😀

Pentru ca suntem prieteni, am hotarat sa impartasesc cu voi reteta mea de pandispan cu cirese. In cazul in care va plac visinile mai mult, puteti inlocui ciresele folosind aceeasi cantitate de visine. 🙂


1-min

 


 

Untitled-4


Pandispan cu Cirese (fara zahar, fara faina alba, Dukan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Pandispan cu Cirese (fara zahar, fara faina alba, Dukan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Spalam bine ciresele si le curatam de samburi. Cantitatea de cirese cu samburi, de care veti avea nevoie pentru a obtine cele 170g fara, va varia in functie de marimea acestora.
  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu sarea si cele 55g de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare.
  3. Cele 55g de eritritol ramase le adaugam la galbenusuri. Mixam galbenusurile pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de konjac si vanilia si mai mixam putin compozitia pentru a le incorpora.
  4. Turnam compozitia de galbenusuri peste spuma din albusuri si, cu ajutorul unei spatule din silicon, incorporam galbenusurile.
  5. Adaugam jumatate din faina de ovaz si o incorporam cu grija de jos in sus, dispre centru spre exterior. Motivul pentru care incorporam faina si nu mixam compozitia este acela ca vrem sa pastram cat mai mult aer in albusuri. Adaugam faina ramasa si repetam procesul de incorporare.
  6. Turnam compozitia intr-o forma patrata din silicon cu diametrul de 20cm si adaugam ciresele.
  7. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Facem acest lucru pentru ca prajitura sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Pentru ca de aceasta data m-am grabit, se poate vedea ca pandispanul meu s-a lasat putin.
  8. Scoatem prajitura cu grija din forma, o punem pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Decoram prajitura cu eritritol pudra si o taiem in 9 patrate egale.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de konjac, eritritolul cu stevia si faina de ovaz le gasi pe www.nosugarshop.ro.

 


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.


NutritionLabel-103

 

O portie de pandispan cu cirese are numai 79kcal!


 

You may also like

11 comentarii

    1. Buna Ioana,

      Poti pune si cirese deconagelate, insa iti recomand sa le presezi putin inainte pentru a elimina excesul de apa.
      P.S. Imi cer scuze ca ti-am raspuns cu intarziere, insa comentariul tau a ajuns in Spam si abia acum l-am gasit. ?

  1. Buna, am facut si eu reteta si nu prea mi-a iesit. In primul rand, desi folosesc exact tava pe care ai folosit-o si tu, prajitura s-a lipit de tava. In al doilea rand, nu sta legata- se imprastie. Oare ce am gresit? Multumesc anticipat! Ioana

    1. Imi pare foarte rau ca nu ti-a iesit prajitura, insa nu stiu exact unde ar putea fi problema. Am facut aceasta reteta cand aveam cuptor cu gaz si cred ca ar trebui s-o refac ca sa ma asigur ca temperatura si timpul de coacere sunt corespunzatoare. Sigur s-a copt bine? 🙁

  2. Da, s-a copt bine … Am pus tarate in loc de faina (dar le-am maruntit). Chiar nu inteleg de ce s-a lipit de tava de silicon si de ce nu se leaga (este sfaramicioasa). Am facut-o la cuptor electric, 175 grade, 25 min… Oare ar fi trebuit sa-i pun mai multa faina de Konjac? Eu i-am pus 1/2 lingurita(asa cum e precizat in reteta)… Ce se intampla daca ii pun mai multa? Multumesc

    1. Faina de konjac ajuta la legarea compozitiei, insa nu stiu daca crescand cantitatea cu 1/2 de lingurita va schimba radical situatia. O sa refac prajitura si o sa vad daca o sa am aceeasi problema. 🙁

  3. Buna Tatiana. Spune-mi te rog, creste la fel de pufos ca cel din faina alba ? Pot face un blat de tort ? Ai folosit vreodata sirop de agave ? Stii cum se comporta in dulciuri ? Cresc aluaturile ? Hai ca te-am innebunit! 🙂 Mersi.

    1. Buna, Anca! Creste si este tare bun, insa eu l-am facut demult, cand aveam cuptor cu gaz si coceam totul “la ochi”. Mi-am promis ca o sa refac reteta in cuptor electirc, pentru a ma asigur ca este ok temperatura si timpul de coacere, insa am esuat pana acum. Sirop de agave nu am folosit niciodata si nu stiu cum poate afecta textura dulciurile. Daca vrei sa iti iasa sigur pandispanul, fa o retea clasica si inlocuieste zaharul cu eritritol cu stevia / Green Sugar.

  4. Buna. Nu am faina de konjac, insa cantitatea fiind foarte mica, imi poti oferi o alternativa, te rog? Sa suplimentez cu cea de ovaz? Mai am si de cocos.
    Eritritolul nu este pe stoc si nu am de unde sa iau asa rapid (trebuie sa-l fac maine. Help? 🙂

    1. Buna! Din pacate, fiecare ingredient isi are rostul si este destul de dificil sa le inclocuim. In loc de faina de konjac ai fi putut sa folosesti putin amidon, insa nu ar fi iesit chiar aceeasi textura. La faini mereu recomand sa se foloseasca tipul recomandat, pentru ca diferite tipuri de faina absorb cantitati diferite de lichid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *