Prajitura moale cu aroma de cocos si vanilie acoperita in ciocolata? Da!!!
Cand am vazut pentru prima data videoclipul in care se explica cum putem coace o prajitura intr-un ou, am stiut ca o sa incerc neaparat acest truc.
Mie imi place mereu sa experimentez in perioada sarbatorilor, sa reinterpretez si sa incerc lucruri noi, de aceea am hotarat ca este momentul sa folosesc ouale mai creativ. Nu ma intelegti gresit, o sa ma murdaresc si eu ca tot omul de vopsea rosie din cap pana-n picioare, dar o prajitura sanatoasa nu strica niciodata. 🙂
Desi o sa explic tot procesul de pregatire a carcaselor de ou, va recomand sa vizionati acest video in cazul in care aveti nelamuriri.
Am folosit ciocolata neagra de la Stevielle, pentru ca este foarte gustoasa, iar consistenta dupa topire este perfecta!
Dupa parerea mea, acest mod de prezentare al unei prajituri este foarte interesant, neobisnuit si foarte potrivit pentru Paste.
Vedeti cat de moale si pufoasa este prajitura? YUM!
- 50 g faina de cocos
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 g eritritol cu stevia
- 100 ml lapte de cocos
- 60 g piure de mar fara zahar
- 60 g quark 0.2% sau iaurt grecesc degresat
- 1 bucati oua
- 1 bucati albusuri
- 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- 100 g ciocolata neagra fara zahar
- Spalam bine 6 oua medii sau mari de gaina si facem o gaura in varful acestora. Eliminam continutul fiecarui ou, le spalam bine pe interior si le scuturam pentru a scoate toata apa ramasa.
- Amestecam faina de cocos cu praful de copt si eritritolul. Adaugam toate celelalte ingrediente, mai putin ciocolata, si mixam compozitia timp de 3-4 minute.
- Intr-o tava de briose, punem folie de aluminiu si fixam carcasa de oua.
- Transferam compozitia intr-o punga de patiserie sau intr-o punga solida din plastic, taiem putin varful pungii si umplem ouale.
- Coacem prajitura timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Nu va speriati daca o parte din compozitie incepe sa curga, pentru ca este firesc. Pentru siguranta se face testul scobitorii, iar aceasta trebuie sa iasa curata.
- Lasam ouale sa se raceasca timp de 20 de minute, dupa care incepem sa eliminam cu mare grija coaja. Nu va grabiti la aceasta etapa, pentru ca riscati sa rupeti prajitura. Lasam ouale sa se raceasca complet.
- Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain marie si imbracam, pe rand, fiecare ou in ciocolata cu ajutorul unei furculite. Daca topiti ciocolata in cuptorul cu microunde, opriti-va si amestecati-o o data la 5 secunde, pentru ca ciocolata se arde repede. Ouale imbracate in ciocolata se aseaza pe o bucata de hartie de copt, se lasa 15 minute la temperatura camerei, dupa care se pun in frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca complet. Pofta buna!
Eritritolul cu stevia, indulcitorul lichid cu stevia, pudra de vanilie si ciocolata neagra fara zahar le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Reteta pentru piureul de mar o gasiti aici.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
Valorile nutritionale sunt calculate pentru cantitatea toatala a ingredientelor, insa in timpul coacerii o parte din compozitie se va scurge, iar o parte din ciocolata va ramane, prin urmare numarul de calorii este putin mai mic decat cel afisat. Chiar daca va ramane putina ciocolata, nu va recomand sa scadeti cantitatea, pentru ca va fi mult mai greu sa acoperiti ouale.
Aceste prajiturele sunt moi, foarte aromate, hranitoare si, cel mai important, santoase!
Desi procesul de pregatire este putin mai migalos, rezultatul este pe masura.