Napolitane Fără Zahăr cu Ciocolată Neagră

Îmi plac biscuiții și dacă îmi urmăriți blogul și postările de pe Facebook știți acest lucru, însă nu cred că știți faptul că îmi plac la nebunie napolitanele. Nu am menționat niciodată acest lucru, pentru că încă nu am găsit în vânzare niște napolitane pe care le-aș putea consuma și recomanda liniștită. Toate napolitanele fără zahăr din comerț fie sunt îndulcite cu maltitol, fie cu fructoză, iar pe mine acest lucru nu mă satisface.

Ne facem destul de des cumpărăturile la Lidl și din curiozitate am cumpărat feliile crocante de secară de la Jean Pierre. Ne-au plăcut și le-am tot cumpărat, pentru că nu sunt deloc tari și au textura unor felii de pâine extrem de subțiri și puțin crocante. Într-o dimineață, mâncăm o felie cu năut și mi-am dat seama că ar fi perfecte pentru a face niște napolitane fără zahăr. Au textura perfectă pentru așa ceva, sunt accesibile și au atât de puține ingrediente. Credeți-mă, nu le fac reclamă, Lidl nici măcar nu știe de existența mea, însă mie chiar mi-a plăcut produsul și cred că este ideal pentru această rețetă.

Nu exagerez când spun că aceste napolitane pot concura cu orice marcă din supermarket. Textura, aroma și gustul sunt impecabile, iar eu nici nu mă așteptam ca rezultatul să fie atât de reușit. Partea cea mai bună este că nu veți avea nevoie decât de 3 ingrediente și puțin timp liber, pe cuvânt. Dacă vreți să surprindeți pe cineva cu un desert făcut în casă cu puțin efort, atunci vă recomand să faceți aceste napolitane. 😀

Napolitane Fără Zahăr cu Ciocolată Neagră
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 napolitane 30 de minute
Timp de asteptare
40 de minute
Portii Timp de preparare
4 napolitane 30 de minute
Timp de asteptare
40 de minute
Napolitane Fără Zahăr cu Ciocolată Neagră
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 napolitane 30 de minute
Timp de asteptare
40 de minute
Portii Timp de preparare
4 napolitane 30 de minute
Timp de asteptare
40 de minute
Ingrediente
Portii: napolitane
Unitati:
Etape
  1. Tăiați feliile de secară în jumătate, pe verticală, pentru a obține două felii mai înguste. Atenție, feliile se secară se rup destul de ușor, prin urmare folosiți un cuțit ascuțit și tăiați-le cu grijă.
  2. Ungeți 4 dintre felii cu 20g de cremă de ciocolată și acoperiți crema cu câte o felie. Veți obține 4 napolitane cu un strat de cremă de ciocolată.
  3. Puneți napolitanele în congelator și țineți-le la rece până când crema de ciocolată îngheață.
  4. Topiți ciocolata neagră la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Dacă alegeți a doua variantă, opriți-vă o data la 20 de secunde pentru a amesteca ciocolata (se poate arde ușor). Vasul în care topiți ciocolata trebuie să fie puțin mai lung și mai lat decât napolitana.
  5. Așezați pe rând fiecare napolitană în vasul cu ciocolata și acoperiți-o în totalitate. Folosiți o furculiță pentru a o manipula, acoperi și scoate. O să rămână 50g de ciocolată la sfârșit, însă folosim o cantitate mai mare, pentru că simplifică procesul de acoperire.
  6. Așezați napolitanele pe un grătar și lăsati excesul de ciocolată să curgă. Dacă vreți ca ciocolata să se întărească mai repede, puneți napolitanele în frigider.
  7. Se păstrează la temperatura camerei, însă ciocolata se poate topi puțin în zilele călduroase de vară.
  8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

O napolitană va avea 244kcal, 18.8g de grăsimi, 23.5g de carbohidrați și 4.5g de proteine.

Cantitatea netă de cabohidrati va fi mult mai mică, pentru că se vor scădea fibrele și poliolii.


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *