Mousse Dietetic de Nectarine (fără zahăr, fără frișcă, 100% sănătos)

Au trecut aproape două luni de vară, iar eu încă nu am postat o rețetă de înghețată. De ce? Pentru că în luna noiembrie m-am mutat și de atunci îmi tot scot treptat casa din cutii. Știam că aparatul de înghețată este și el undeva, însă nu m-am grăbit să-l desfac. Din iunie aveam în plan să-l scot la lumină, însă examenele și licența pur și simplu mi-au blocat toate obiectivele. Atunci când în sfârșit l-am găsit, mi-am dat seama că nu am loc în congelator și va trebui să mai aștept câteva zile până când voi putea îndesa acolo bolul de la mașina de înghețată.

Afară era atât de cald, încât am simțit că dacă nu mănânc în curând un desert rece, pur și simplu o să ajung să stau plângând în fața aerului condiționat. Atunci am hotărât să transform nectarinele pe care le aveam într-un desert răcoritor și ușor, care ar putea înlocui cu ușurință înghețata.

Dacă încă nu dețineți un aparat de înghețată, vă recomand să încercați acest desert de sezon. Este delicios, nu conține pic de zahăr adăugat, se face extrem de repede și nu averti nevoie decât de 5 ingrediente!


3-min


Untitled-4


Mousse Dietetic de Nectarine (fără zahăr, fără frișcă, 100% sănătos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 30 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 30 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Mousse Dietetic de Nectarine (fără zahăr, fără frișcă, 100% sănătos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 30 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 30 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Punem foile de gelatină în apă rece și le lăsăm să se hidrateze.
  2. Spălam nectarinele, le tăiem, eliminăm sâmburii și păstrăm 550g.
  3. Le punem într-un blender și le pasăm până la obținerea unui piure foarte fin și omogen.
  4. Punem crema de cocos într-o crăticioară și o încălzim până când începe să fiarbă. Stingem focul, storcem foile de gelatină pentru a elimina excesul de apa și le adăugăm. Amestecăm crema până la dizolvarea completă a gelatinei.
  5. Punem albușurile într-un bol și le batem până când obținem o spumă moale, Adăugăm treptat îndulcitorul și mixam până la obținerea unei spume ferme.
  6. Adăugăm piureul de nectarine și îl încorporam parțial, folosind mișcări de jos în sus pentru a nu scoate prea mult aer din compoziție. Adăugăm crema de cocos și o încorporam folosind aceeași tehnică.
  7. Turnăm mousse-ul în patru pahare mari și îl punem în frigider. Îl ținem la rece timp de 8 ore sau până când acesta s-a întărit. Se păstrează în frigider până în momentul servirii.
  8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

Nectarinele și albușurile trebuie să fie la temperatura camerei.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel

O porție de mousse are 129kcal, 3.8g de grăsimi, 17g de carbohidrați și 8g de proteine! 


Folosiți codul DNI15 pentru a obține un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.

*Crema de cocos de la Alpro o găsiți în supermarket-uri. Eu personal o cumpăr din Metro.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *