Mousse de Dovleac (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Mousse de Dovleac (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Ingrediente
Portii:7 portii
Etape
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Praful de budinca se amesteca si 100ml de lapte, iar laptele ramas se toarna intr-o craticioara si se incalzeste la foc mic.
  3. Adaugam 70g de indulcitor in amestecul de budinca si lapte si mixam totul pana cand obtinem o compozitie spumoasa.
  4. Turnam laptele fierbinte peste compozitia obtinuta anterior, mixam totul, dupa care turnam amestecul inapoi in cratita.
  5. Gatim budinca la foc mic, amestecand continuu, pana cand aceasta s-a ingrosat considerabil.
  6. Scoatem foile de gelatina din apa si le presam pentru a elimina excesul de apa. Punem foile de gelatina in budinca si amestecam totul pentru a distribui uniform gelatina. Adaugam piureul de dovlac, vanilia si scortisoara (optional) si le incorporam. Acum puteti gusta compozitia si daca este nevoie mai puteti adauga putin indulcitor, pentru ca in functie de dovleacul pe care l-ati folosit, piureul de dovleac poate fi mai mult sau mai putin dulce.
  7. Batem albusul cu sarea si cele 20g ramase de indulcitor pana cand obtinem o spuma tare. Turnam 3 linguri de compozitie peste spuma de albusuri si o incorporam cu grija de jos in sus, dispre centru spre exterior, folosind o spatula din silicon. Turnam amestecul rezultat in cratita si il incorporam folosind aceeasi tehnica. Motivul pentru care incorporam si nu mixam compozitia este acela ca vrem sa pastram cat mai mult aer in albusuri.
  8. Turnati mousse-ul in 7 pahare de servire si lasati-l sa se raceasca complet. Puneti paharele in frigider si lasati-le acolo timp de 6-8 ore sau peste noapte.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.vegis.ro.


Reteta de piure de dovleac o gatiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.