Înghețată Fără Zahăr cu Fistic

Din copilărie am fost extrem de apropiată de bunicii mei. Atât de apropiată, încât de multe ori se glumește și se spune că sunt cea de-a doua pereche de părinți. De când mă știu mi-am petrecut vacanțele cu ei cutreierând lumea cu o Toyota pe care o țin minte și acum. Da, am avut o copilărie atât de frumoasă, încât nu am cum să nu-mi aduc aminte de ea cel puțin ușor nostalgică.

Călătoriile continuă și acum, pentru că niciodată nu pierd ocazia să mergem împreună la mare sau oriunde ne duce inimă în anul respectiv. Vă spun sincer că toate escapadele au fost frumoase în felul sau și păstrez cu sfințenie toate amintirile, însă nu o să uit niciodată călătoria noastră în Veneția. Nu spun asta pentru că mi-a plăcut în mod deosebit orașul sau perioada în care am fost, ci pentru că acolo am mâncat cea mai gustoasă înghețată cu fisitic. Pe vremea aceea încă mai consumăm zahăr din când în când, iar o cupă de înghețată încă nu a omorât pe nimeni. Acum că mă uit în spate, cred că trebuia să îmi iau măcar 2.

Nu știu ce era atât de special în acea înghețată, însă pot spune cu mâna pe inimă că nu am mâncat înghețată mai gustoasă în viața mea. Am cumpărat-o dintr-un loc oarecare, pe care nu cred că l-aș recunoaște nici dacă aș încerca cu toată ființa mea și acest lucru mă întristează ușor.

După ani de zile, am decis să încerc să fac și eu o înghețată cu fisic, puțin mai diet friendly și mai sănătoasă, însă cu părere de rău nu a ieșit că cea mâncată acolo. Nici nu mă așteptăm, iar tot ceea ce contează este că am obținut o înghețată pe care vrei să o mănânci uitându-te la serialul tău preferat.

Dacă nu vă place cremă de brânză, nu v-o recomand, pentru că se simte, în caz contrar trebuie să o faceți și să-mi lăsați părerea într-un comentariu.


Înghețată Fără Zahăr cu Fistic
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
5 portii 20 de minute
Timp de asteptare
30-40 de minute
Portii Timp de preparare
5 portii 20 de minute
Timp de asteptare
30-40 de minute
Înghețată Fără Zahăr cu Fistic
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
5 portii 20 de minute
Timp de asteptare
30-40 de minute
Portii Timp de preparare
5 portii 20 de minute
Timp de asteptare
30-40 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Pregătim aparatul de înghețată conform instrucțiunilor. În cazul meu, trebuie să țin bolul de la aparat cel puțin 12 ore în congelator.
  2. Curățăm fisticul de coajă și îl punem într-un blender. Pasăm fisticul până când obținem o pastă groasă și cât se poate de omogenă.
  3. Combinăm pasta de fistic cu crema de brânză cu ajutorul unei spatule. Adăugăm smântâna pentru frișcă și îndulcitorul și începem să mixăm totul încet. Vă puteți opri atunci când ați obținut o compoziție omogenă.
  4. Bolul răcit se pune în aparat și se fixează atașamentul de mixare.
  5. Pornim aparatul și turnăm încet amestecul. De data aceasta, am folosit un poș, pentru că nu aveam cea mai fluidă compoziție. Lăsați aparatul să își facă treaba până când obțineți o înghețată cremoasă și suficient de fermă.
  6. În cazul în care consistența dorită nu a fost obținută, însă aparatul dumneavoastră cedează, puneți înghețata într-o caserolă și țineți-o încă 15-20 de minute în congelator.
  7. Se pune în cupe și se servește imediat.
  8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

O porție de înghețată va avea 304kcal, 25.9g de grăsimi, 9.6g de carbohidrați și 9.4g de proteine!You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *