Crackers Vegani Dulci (fără zahăr, fără făină albă, 100% sănătoși)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
300 g 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-27 de minute 1 ora
Portii Timp de preparare
300 g 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-27 de minute 1 ora
Crackers Vegani Dulci (fără zahăr, fără făină albă, 100% sănătoși)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
300 g 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-27 de minute 1 ora
Portii Timp de preparare
300 g 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-27 de minute 1 ora
Ingrediente
Biscuiti
Decor (doar pentru lacto-ovo vegetarieni)
Portii:300 g
Etape
  1. Într-un bol, combinăm făina de quinoa cu făina de ovăz, eritritolul cu stevia, scorțișoara, praful de copt,vanilia măcinată și sarea. Adăugăm siropul, uleiul de cocos, laptele de migdale și aroma de unt și frământăm totul până la obținerea unui aluat omogen. Pentru frământare, eu am folosit mixerul de masă cu atașamentul "paletă".
  2. Învelim aluatul cu folie alimentară și îl punem în frigider pentru 90 de minute.
  3. Aluatul răcit se taie în 4 bucăți egale. O bucată se păstrează, iar celelalte trei se învelesc în folie și se pun înapoi în frigider. Facem acest lucru pentru a preveni încălzirea aluatului.
  4. Aplatizam compoziția și o întindem într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3mm. Pentru a preveni lipirea alutului, se va lucra cu două bucăți de foaie de copt (una dedesubt și una deasupra). Pentru că aluatul este rece, va trebui să aplicăm puțină forță la întindere.
  5. Cu ajutorul unei forme, decupăm biscuiții. Dacă nu dețineți o formă specifică, puteți folosi un cuțit pentru a tăia biscuiții și o furculița pentru găurire. Biscuiții decupați se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Resturile de aluat se strâng într-o bilă și se pun în frigider. Se scot pe rând celelalte bucăți rămase și se procedează la fel. Am observat că cele două bucăți de foaie de copt trebuie schimbate după cea de-a două bilă, pentru că acestea devin mai moi și se pot rupe. La sfârșit, nu uitați să folosiți și resturile de aluat rămase.
  7. Ungem biscuiții cu compoziția de ou bătut cu vanilie și îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-27 de minute. Biscuiții sunt gata atunci când au căpătat o nuanță aurie. Dacă vreți să păstrați biscuiții 100% vegani, NU îi ungeți cu ou.
  8. Îi transferăm pe un grătar și îi lăsăm să se răcească complet. Se păstrează într-un borcan/recipient sau într-o pungă cu închidere ermetică.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

Forma cu care am decupat biscuiții am luat-o de aici.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.