Cozonac Fara Framantare cu Nuca si Lamaie (fara zahar, fara unt, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 10 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Portii Timp de preparare
10 portii 10 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Cozonac Fara Framantare cu Nuca si Lamaie (fara zahar, fara unt, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 10 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Portii Timp de preparare
10 portii 10 minute
Timp de gatire
40-45 de minute
Ingrediente
Aluat
Umplutura
Portii:10 portii
Etape
  1. Amestecam faina de orez cu faina de ovaz, amidonul, praful de copt, eritritolul si sarea. Adaugam albusurile, piureul de mar, laptele de cocos, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si esenta de lamaie si mixam totul timp de 2-3 minute. Transferam compozitia intr-o forma mare din silicon pentru chec.
  2. Intr-un bol separat, amestecam miezul de nuca cu cacaoa si eritritolul. Distribuim uniform umplutura peste aluat si o incorporam in misari circulare cu o furculita.
  3. Coacem cozonacul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute sau pana cand cozonacul a crescut si s-a rumenit frumos. Pentru siguranta se face testul scobitorii, iar la nevoie, checul se mai lasa in cuptor. In cazul in care acesta s-a rumenit destul de mult, insa este crud in interior, scadem temperatura la 150 de grade si il mai lasam 15 minute la copt. Pentru ca toate cuptoarele difera, va recomand sa controlati periodic cozonacul.
  4. Il racim 10 minute in forma, dupa care il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet. Se poate servi atat cald, cat si rece. Se pastreaza in frigider, acoperit cu folie alimentara sau intr-un vas cu inchidere ermetica.
Notitele retetei

Faina de orez, faina de ovaz, eritritolul cu stevia, esenta de rom si esenta de lamaie le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.