Cornuri Fără Zahăr cu Vișine

Când mă gândesc la cornuri cu vișine mă gândesc inevitabil la mama, pentru că ea face cele mai gustoase cornuri, calitatea cărora încă nu am reușit să o ating. Adevărul este că mama le face mereu cu untură de porc, iar eu încă nu am încercat să fac dulciuri cu untură niciodată.

Cornurile pot fi diferite: sfărâmicioase, pufoase, aromate, consistente, cu gem, ciocolată sau fructe și în funcție de preferință opțiunile sunt nemărginite. Eu am ales să merg pe calea sigură și am ales vișina, pentru că ciocolata poate deveni prea mult, gemul poate curge, iar cu alte fructe nu am vrut să mă complic.

Mie îmi place să lucrez cu aluat, mai ales de când mi-am cumpărat mixer planetar/de masă și îmi ușurează munca considerabil. Dacă am chef și timp, pot face ușor un preparat cu aluat într-o dimineață din weekend, iar eu ador mirosul de propaspat copt.

Dacă până acum vă era frică să faceți cornuri în casă, să știți că frică voastră era nefondată. Dacă veți respectă toți pașii și veți avea puțină răbdare, cu siguranță nu veți da greș și veți avea cornuri pentru toată săptămâna. 😀

Cornuri Fără Zahăr cu Vișine
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Cornuri Fără Zahăr cu Vișine
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Portii Timp de preparare
80 de cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
50 de minute 60 de minute
Ingrediente
Portii: de cornuri
Unitati:
Etape
 1. Vișinile se decongleaza și se pun într-o sită pentru strecurare. Se lasă la strecurat 5-10 minute.
 2. În cazul în care aveți un mixer planetar, de masă, o să vă facă viața mult mai ușoară pentru această rețetă. În caz contrar, va trebui să faceți toți pașii manual.
 3. Punem untul la temperatura camerei în bolul mixerului și începem să-l batem încet cu atașamentul “paleta”. Adăugăm încet smatana și o încorporăm. Turnăm făina în 3-4 tranșe și mixăm totul până când obținem un aluat moale și ușor lipicios.
 4. Pudrăm blatul de lucru cu făină și rasturam aluatul. Frământăm aluatul pentru a obține o bilă omogenă, iar dacă este nevoie mai adăugăm puțină făină. Din bila uriașă pe care am obținut-o formăm o fâșie de aluat, pe care o împărțim în 5 bucăți egale. Din fiecare bucată facem o bilă, pe care o învelim în folie alimentară.
 5. Ținem aluatul în congelator aproximativ o oră. În timp ce lucrăm cu o bucată de aluat, păstrăm restul bilelor în frigider. Aluatul rece se va întinde mai ușor și nu se va lipi.
 6. Fiecare bilă se întinde într-un cerc mare pe suprafața pudrată cu făină. Din când în când, ridicăm aluatul de pe blat pentru a ne asigura că nu s-a lipit și la nevoie mai adăugăm făină.
 7. Cercul obținut se tăie în 16 triunghiuri egale. Pentru a le obține, tăiem cercul în 4, bucățile obținute se tăie în două și într-un final fiecare triunghi se mai împarte încă o dată în două.
 8. În fiecare triunghi punem 2-3 vișine și rulăm cornulețele dinspre exterior spre centru.
 9. Punem cornulețele obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50 de minute. Cornulețele calde se transferă pe un grătar și se pudrează cu îndulcitor.
 10. Procedăm la fel cu cele 4 bile rămase.
 11. Se păstrează în frigider într-un recipient cu închidere ermetică.
 12. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

Un corn va avea 80kcal, 4.9g de grăsimi, 7.9g de carbohidrați și 1.4g de proteine!


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *