Cornuri Dietetice cu Ciocolată (fără zahăr, fără făină albă, 100% sănătoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
16 cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35-40 de minute 50 de minute
Portii Timp de preparare
16 cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35-40 de minute 50 de minute
Cornuri Dietetice cu Ciocolată (fără zahăr, fără făină albă, 100% sănătoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
16 cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35-40 de minute 50 de minute
Portii Timp de preparare
16 cornuri 60 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35-40 de minute 50 de minute
Ingrediente
Decor
Portii:16 cornuri
Etape
  1. Punem drojdia în laptele călduț, amestecam totul și lăsam amestecul deoparte. Facem acest lucru pentru a activa drojdia.
  2. Combinăm cele 320g de făină de spelta cu făina de cocos și îndulcitorul. Adăugăm pe rând cele două ouă și albușul și frământăm totul până la încorporare.
  3. Turnăm treptat amestecul de laptele și drojdie. Adăugăm cele 80g rămase de faină de spelta și frământăm aluatul timp de 10 minute.
  4. Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei de cocos. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute într-un loc călduros.
  5. Rasturam aluatul pe blatul de lucru și îl tăiem în 8 bucăți egale. Ungem fiecare bucată cu puțin ulei de cocos și formăm 8 bile de aluat.
  6. Întindem fiecare bilă cu un sucitor pentru a forma un cerc. Aluatul întins se pune pe o bucată de folie alimentară și se unge cu ulei de cocos. Întindem a două bucată de aluat și o așezam peste prima. Nu uităm să punem ulei de cocos între toate foile, pentru că vrem să obținem un aluat stratificat.
  7. Ungem blatul de lucru cu ulei de cocos pentru a preveni lipirea și răsturnăm aluatul nostru stratificat. Îl întindem cu un sucitor într-un cerc cu grosimea de 3-4mm.
  8. Tăiem cercul în 16 dreptunghiuri cât se poate de egale.
  9. Punem pe fiecare triunghi câte 10g de cremă de ciocolată. Le rulăm pentru a obține 16 cornuri mici. Vă recomand să țineți crema la rece înainte de utilizare, pentru că vă va fi mult mai ușor s-o manevrați.
  10. Cornurile rezultate se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm să cresca timp de 20 de minute într-un loc călduros.
  11. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute sau până când au căpătat o nuanța aurie.
  12. Le transferăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească puțin. Le pudrăm cu îndulcitor și le servim. Sunt bune atât calde, cât și reci.
  13. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.