Cei care îmi urmăriți activitatea cred că deja știți că încerc să consum cât mai puține produse cu făină albă și în general gluten. Cu toate acestea, uneori mă lovește câte o poftă chinuitoare și realizez că mănânc cât se poate de “curat” și în cantități rezonabile, fac regulat sport și că am o singură viață, ceea ce înseamnă că uneori îmi pot permite să ies în depășire pe linia continuă. 😀
Sigur, există oameni care țin o dietă low-carb, prin urmare toate produsele făinoase sunt eliminate din peisaj, însă nu este cazul meu.
O să fiu 100% sinceră și o să vă spun că am ales să folosesc făină din spelta din comoditate, pentru că aceasta conține gluten și știam că o să obțin un aluat decent și elastic. Bineînțeles, nu o să mă opresc până când nu o să descopăr combinația pentru aluatul perfect fără gluten, însă de data aceasta chiar îmi doream cornurile!
Făina de spelta este mai sănătoasă decât făina de grâu și ca să mă simt puțin mai bine am adăugat și puțină făină de cocos. 😀
Această rețetă este specială pentru mine, pentru că am avut ocazia să încerc produse noi de la Damhert și organizez un nou concurs. Vreau să împart ceea ce primesc cu voi, mai ales când vine vorba de produse pe care încă nu le găsiți în România. Termenii și condițiile pentru înscriere le veți găsi la sfârșitul rețetei.
De asemenea, am reușit să fac prima mea rețetă video (YAY), însă nu una perfectă. Mă gândeam să nu o fac publică, pentru că a fost făcută doar că o formă de test, însă m-am gândit că o să vă ajute mult în materie de instrucțiuni. Toate acestea fiind spuse, sper să găști clipul video ca fiind util și vă asigur că următoarele o să fie mult mai reușite. Vă rog să-mi spuneți într-un comentariu ce părere aveți și dacă vreți să continui să pubic conținut video.
Am ales să umplu aceste cornuri cu crema de ciocolată cu Tagatesse de la Damhert și pot să vă spun că au ieșit pur și simplu delicioase. Sunt pufoase, aromate și sățioase, iar crema de ciocolată este identică cu Nutella. Nu, nu glumesc, iar dacă stau să mă gândesc mai bine pot spune că este chiar mai gustoasă.
Portii | Timp de preparare |
16 cornuri | 60 de minute |
Timp de gatire | Timp de asteptare |
35-40 de minute | 50 de minute |
|
|
|
|
- 220 ml lapte 0.1% grasime cald
- 1 lingurita drojdie uscata
- 320+80 g faina integrala de spelta
- 80 g faina de cocos
- 80 g eritritol cu stevia
- 2 bucati oua XL
- 1 bucata albusuri mari
- 40 g ulei de cocos extravirgin
- 160 g crema de ciocolata cu Tagatesse de la Damhert
- 10 g eritritol cu stevia pudra (facut la rasnita de cafea)
- Punem drojdia în laptele călduț, amestecam totul și lăsam amestecul deoparte. Facem acest lucru pentru a activa drojdia.
- Combinăm cele 320g de făină de spelta cu făina de cocos și îndulcitorul. Adăugăm pe rând cele două ouă și albușul și frământăm totul până la încorporare.
- Turnăm treptat amestecul de laptele și drojdie. Adăugăm cele 80g rămase de faină de spelta și frământăm aluatul timp de 10 minute.
- Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei de cocos. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute într-un loc călduros.
- Rasturam aluatul pe blatul de lucru și îl tăiem în 8 bucăți egale. Ungem fiecare bucată cu puțin ulei de cocos și formăm 8 bile de aluat.
- Întindem fiecare bilă cu un sucitor pentru a forma un cerc. Aluatul întins se pune pe o bucată de folie alimentară și se unge cu ulei de cocos. Întindem a două bucată de aluat și o așezam peste prima. Nu uităm să punem ulei de cocos între toate foile, pentru că vrem să obținem un aluat stratificat.
- Ungem blatul de lucru cu ulei de cocos pentru a preveni lipirea și răsturnăm aluatul nostru stratificat. Îl întindem cu un sucitor într-un cerc cu grosimea de 3-4mm.
- Tăiem cercul în 16 dreptunghiuri cât se poate de egale.
- Punem pe fiecare triunghi câte 10g de cremă de ciocolată. Le rulăm pentru a obține 16 cornuri mici. Vă recomand să țineți crema la rece înainte de utilizare, pentru că vă va fi mult mai ușor s-o manevrați.
- Cornurile rezultate se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm să cresca timp de 20 de minute într-un loc călduros.
- Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute sau până când au căpătat o nuanța aurie.
- Le transferăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească puțin. Le pudrăm cu îndulcitor și le servim. Sunt bune atât calde, cât și reci.
- Enjoy!
Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.
© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.
Un corn are 197kcal, 8.1g de grăsimi, 24.8g de carbohidrați și 6.6g de proteine!
Vreți să încercați și voi câteva produse de la Damhert? Atunci participați la concurs și veți avea șansa să câștigați unul dinte cele două premii.
Termenii si condițiile concursului:
- Să dați Share/Distribuie la această rețetă pe pagină voastră de Facebook .
- Să dați like paginii de Facebook Dulciurile Nu Îngrașă .
- Să dați like paginii de Facebook Damhert.
- Să lasati un comentariu mai jos în care să spuneți cum ați fi folosit voi această cremă de ciocolată.
Concursul se va desfășura în perioada 24 iulie - 04 august 2024, iar pe data de 5 voi extrage câștigătorul/câștigătoarea cu ajutorul random.org.
Ce puteți câștiga? Unul dintre cele două pachete de la Damhert. Un pachet conține ulei extravirgin de cocos, făină de migdale, gem de cireșe fără zahăr și 10 mostre de 5g de Tagatesse, iar al doilea conține 500g de îndulcitor Tagatesse, făină de migale, gem de căpșuni cu zmeură și un borcan de cremă de ciocolată cu Tagatesse. Prima persoană extrasă vă primi pachetul cu uleiul de cocos, iar a două pe cel cu crema de ciocolată.
Câștigătoarele concursului sunt Andreea și Cristina Pavel. Felicitări!
Înregistrarea extragerii o găsiți pe pagina de Facebook Dulciurile Nu Îngrașă.
34 de comentarii
Nu le-am incercat . In ROMANIA unde le gasim? Eu as face clatite din faina tapioca, cu aceasta crema cu ciocolata.
Indulcitorul il gasesc pe http://www.nosugarshop.ro, insa nu stiu daca gasesti undeva celelalte produse. 🙁
Umplutura pentru biscuiti cu faina integrala.
As fi umplut niste mini-Madlene cu crema de ciocolata. 😀
As folosi crema de ciocolata pentru a umple clatite sau briose. Yummy!
As folosi crema de ciocolata pentru rulada, briose, clatite, tort de biscuiti
Cum as folosi crema..hmmm, cred ca se pot face multe chestii faine cu ea, dar scenariul meu e urmatorul: o dupa-amiaza de duminica, un film bun, crema asta de cioco si un pahar mare cu suc rece de portocale❤️
As folosi aceasta crema pentru tort si clatite!
As folosi crema la clatite,tort sau eclere !
Eu as folosi aceasta crema la tarta cu fructe,clatite,dar si la tort.
As fi folosit.o la floarea cu ciocolata
As folosi crema la cornete cu aluat de casa?
As umple clătitele!
Eu as folosi-o pentru clatite, rulada si gogosi!
pentru clatite sau torturi
As folosi-o chiar si dimineata la micul dejun
as folosio la clatite
as folosi-o la gogosi
As folosi aceasta delicioasă crema de ciocolată pentru clătite sau gogoși gustoase.
Clatite cu ciocolata fara zahar ??
As folosi crema de ciocolată la clătite keto sau brioșe sau o tarta sau o rulada.
As folosi crema de ciocolata pentru a umple clatite sau briose.
CLATITE ,TORT DE BISCUITI
As folosi crema la clatite
clar umplutura pentru clatite, si ar merge si la un tortulet, sau la niste cornulete delicioase
As umple niste clatite sau gogosi la cuptor yammy
Cred ca as fi folosit aceasta crema la clatite,dar si la eclere!
Buna Tatiana,
Urmaresc cu interes pagina ta desi nu am scris niciodata.Felicitari pt cea ce faci! iti dau o pagina unde poti gasi multe aluaturi fara gluten dar este in spaniola (sper sa fie tradusa
http://cocinafacilsingluten.blogspot.com.es
Mii de salutari din departare !
Mihaela, iti multumesc pentru sugestie! ♥
As folosi crema de ciocolata pentru TORT DE CLATITE sau tort cu gris si rodie
Clătite si gogoși cu ciocolata, un deliciu delicios
Arata delicios! 🙂 felicitari pentru video! As folosi probabil crema asta peste o felie de paine integrala cu unt de cocos, waffles sau pur si simplu o lingurita din borcan atunci cand se instaleaza pofta de nutella/ciocolata. 🙂
As folosi crema de ciocolata ca sa fac un tort de ciocolata <3 ; ca sa umplu biscuiti ;ca umplutura pt tarte ..dar pana la urma e ciocolata …ce nu poti face cu ciocolata ??.Asta-i intrebarea . 🙂
Deja îmi plouă în gură citind rețetă, instinctul m-a dus prima dată cu gândul la clatite mmmm mmmm