Mie imi plac cheesecake-urile in orice tip de combinatie, pentru ca au o textura si o prospetime deosebita.
Tinand cont ca afara era un gri perpetuu, am simtit nevoia unei pete de culoare.
Acest cheesecake este ca o raza de soare in mijlocul iernii. <3
Usor, aromat, gustos si foarte sanatos, a fost exact ceea ce-mi doream.
In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de consolidare, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala.
Este atat de cremos si prafumat, si da, este foarte sanatos!
- 250 g branza de vaci degresata (preferabil mai cremoasa; eu am folosit Lacteea)
- 450 g iaurt grecesc 0% grasime
- 100 g eritritol
- 10 foi gelatina
- 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia
- 1/2 lingurita aroma de portocala
- 60 g fulgi de ovaz sau tarate de ovaz
- 3 linguri compozitie
- 5 picaturi indulcitor lichid cu stevia sau 25g de eitritol
- 6 foi gelatina
- 50 ml apa
- 5 picaturi indulcitor lichid cu stevia sau 25g de eritritol pudra
- 200 g mandarine
- Punem cele 10 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Punem celelalte ingrediente intr-un bol mare si le mixam timp de 2 minute.
- Aruncam apa si topim foile de gelatina in cuptorul cu microunde. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 4-5 secunde.
- Punem cateva linguri de compozitie in gelatina pentru a-i scadea temperatura si amestecam. Pornim mixerul la o viteza mica si incorporam gelatina.
- Amestecam fulgii de ovaz cu indulcitorul si 3 linguri din compozitia preparata anterior. Ar trebui sa obtinem un aluat mai dens si compact.
- Luam bila de aluat, o asezam intr-o forma cu fund detasabil cu diametru de 23cm si presam cu mainile pentru a acoperi toata suprafata formei.
- Turnam compozitia peste blat, miscam putin forma pentru o distribuire mai uniforma si bagam cheesecake-ul in frigider.
- Punem la inmuiat, in apa rece, cele 6 foi de gelatina. Curatam bine mandarinele si pastram aproximativ 200g. Cand foile de gelatina au devenit moi si maleabile, le topim in cuptorul cu microunde.
- Turnam apa si indulcitorul in gelatina topita, si amestecam totul foarte bine.
- Scoatem cheesecake-ul din frigider, asezam feliile de mandarine si turnam gelatina.
- Punem cheesecake-ul in frigider si il lasam sa se intareasca timp de 4-5 ore.
- Trecem cu un cutit pe langa partile laterale ale cheesecake-ului pentru o eliberare mai usoara si deschidem forma. Il taiem in 8 felii, cat se poate de egale, si il servim cu placere.
Eritritolul, indulcitorul lichid cu stevia, taratele de ovaz, fulgii de ovaz si aroma de portocale le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
- 1g de grasimi
- 12g de carbohidrati
- 13g de proteine
Numai 102kcal per portie, mai bine de atat nu se poate!
Un comentariu
Iar asta este urmatorul dulce pe lista mea, insa as vrea sa te intreb pot inlocui indulcitorul lichid cu cel pudra?