Atunci cand merg la cumparaturi, imi place sa analizez comportamentul oamenilor, sa ma uit ce au in cos si ce le atrage atentia in mod deosebit. Poate o sa vi se para ciudat acest comportament, insa eu nu o fac pentru a invada spatiul personal al persoanei in cauza, ci cred ca este vorba doar de curiozitate. Trebuie sa recunosc ca de foarte multe ori am ramas placut surprinsa de alegerile sanatoase pe care oamenii au inceput sa le faca si incep sa cred ca numarul de oameni supraponderali si obezi va scadea treptat in urmatorii ani.
Dupa nenumarate zile de observatii am ajuns la concluzia ca bananele sunt probabil cele mai cumparate fructe, mai ales in sezonul rece. Acestea pot fi gasite aproape in orice magazin, la un pret accesibil, sunt hranitoare, gustoase si destul de versatile. Chiar daca fac parte din categoria fructelor cu indice glicemic mare, bogate in zaharuri, acestea mai contin fibre, vitamine si potasiu, iar consumul moderat de banane este chiar recomandat. Daca nu suferiti de diabet si nu tineti o dieta low-carb, nu trebuie sa va evitati aceste fructe, ci sa retineti doar ca in cazul tuturor alimentelor trebuie sa existe simtul masurii.
Astazi va propun o reteta minunata de chec cu banane si ciocolata indulcit cu Green Sugar, care sunt sigura c-o sa va placa! De data aceasta am hotarat sa folosesc cacaoa cu 1% grasime, pe care o gasiti exclusiv pe www.nosugarshop.ro. Cred ca este perfecta pentru cei care urmeaza o dieta low-fat, dieta Dukan sau pentru cei care pur si simplu vor sa consume o cantitate mai mica de grasimi.
Este moale, satios, aromat si 100% sanatos!
- 360 g banane
- 1 bucati oua (57g)
- 3 bucati albusuri (115g)
- 75 g faina de migdale
- 225 g faina integrala de orez
- 80 g eritritol cu stevia Green Sugar
- 20 g cacao cu 1% grasime
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita faina de konjac
- 1/4 lingurita vanilie macinata
- 10 picaturi aroma de banane
- 50 g picaturi de ciocolata fara zahar
- Punem bananele intr-un bol si le transformam intr-un piure cu ajutorul unui blender.
- Adaugam ingredientele ramase, cu exceptia picaturilor de ciocolata.
- Mixam totul doar pentru a incorpora toate ingredientele. Daca este nevoie, ocazional ne oprim si curatam peretii vasului.
- Adaugam picaturile de ciocolata si le incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon.
- Turnam compozitia intr-o forma de chec si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 60-70 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
- Lasam checul sa se raceasca in forma timp de 10 minute, dupa care fie il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet, fie il portionam si il servim cald.
- Enjoy!
Faina integrala de orez, eritritolul cu stevia Green Sugar, cacaoa cu 1% grasime, praful de copt, faina de konjac, aroma de banane si picaturile de ciocolata fara zahar le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
Faina de migdale si vanilia macinata o puteti gasi aici.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
O portie de 170g are 397kcal, 14.6g de grasimi, 55.1g de carbohidrati si 12.1g de proteine!
Folositi codul DNI5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecarei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro.
8 comentarii
Am facut ieri reteta. Eram putin sceptica, insa a iesit super! La consistenta mi-a iesit ca brownie, la gust imi place combinatia cu aroma de banana.
Multumesc pentru retete, abia astept sa mai incerc si altele.
Ma bucur foarte tare ca ti-a placut rezultatul final si chiar sper sa mai incerci si alte retete! :*
Oare as putea inlocui faina de Konjac cu ceva? E singurul ingredient pr care nu il am in casa si as fi facut azi reteta
In aceasta reteta o poti omite, nu va afecta considerabil prajitura.
ce inseamna 360 gr banane?..as vrea sa incerc sa o fac astazi…Multumesc!
Aproximativ 3 banane medii, insa pot fi diferente mari, prin urmare recomand folosirea unui cantar de bucatarie.
In loc de faina de orez pot folosi altceva? Gen albus praf sau proteina pudra sau faina de cocos ? Mulțumesc
La faini mereu recomand sa se foloseasca tipul recomandat, pentru ca diferite tipuri de faina absorb cantitati diferite de lichid. Faina de cocos absoarbe mai mult lichid si nu va oferi aceeasi textura, in timp de proteina l-ar fi facut mai uscat daca o puneai in loc de faina.