Banoffee Pie (fără zahăr, fără gluten, 100% sănătos)

Văzusem poze cu acest desert încă înainte să mă apuc de food blogging, însă nu am căutat niciodată o rețetă și nici nu am încercat s-o prepar. Atunci când am pus capăt relației mele cu zahărul, opțiunea de a face rețeta clasică a dispărut, iar eu nu am avut curajul să fac o versiune adaptată.

În cazul în care nu știți, Banoffee Pie este un fel de tartă cu banane, foarte mult lapte condesat îndulcit fiert (dulce de leche) și frișcă. Din păcate, nu există lapte consendat în conservă fără zahăr și nici nu-mi doream să folosesc 400g de smântână pentru frișcă pentru un singur desert. Trebuia să modific tot, începând cu crusta și terminând cu decorul, iar misiunea nu părea ușoară.

Cu toate acestea, m-am trezit cu o grămadă de banane coapte și trebuia să fac ceva cu ele. Am hotărât să mă aventurez și am încercat să fac versiunea mea sănătoasă de Banoffee Pie. Eram conștientă că nu va fi exact ca cel clasic, însă tot trebuia să iasă ceva gustos.

Pentru a-i da aroma de lapte condensat am folosit picăturile flavdrops de la Myprotein cu aroma toffee și am păstrat frișca, însă am redus cantitatea. Vă recomand să folosiți exclusiv smântâna naturală neîndulcita pentru frișcă, pentru că este muuult mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea vegetală. Nu vă speriați că are 35% grăsime, pentru că grăsimile nu ne omoară, iar cantitatea folosită nu este foarte mare oricum.

Nu știu cât de mult seamănă prăjitura mea cu cele din poze, însă vă pot spune că este extrem de gustoasă și că merită s-o încercați.


2-min


1-min


4-min


Untitled-4Banoffee Pie (fara zahar, fara gluten, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 4-5 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 4-5 ore
Banoffee Pie (fara zahar, fara gluten, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 4-5 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 4-5 ore
Ingrediente
Baza
Crema
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Urmăriți clipul video de mai sus pentru a vedea cum se prepară această prăjitură delicioasă!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-11

O felie imensa de prajitura are 364kcal, 21.2g de grasimi, 36.3g de carbohidrati si 6.6g de proteine!


Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *