Cremos, usor, aromat si foarte gustos, asa as putea descrie acest desert.
In acest cheesecake, numai blatul este copt, compozitia fiind preparata la rece, de aici si denumirea de “half baked”.
Bunicul meu are diabet, iar acest cheesecake a fost facut pentru el. Pentru mine, eliminarea zaharului din alimentatie a fost o optiune, insa pentru el nu a fost asa. Printre torturile clasice, pe masa de Revelion se afla si tortul meu, ceea ce mi-a adus o satisfactie deosebita.
Acest desert a fost facut pentru o ocazie speciala si pentru o persoana foarte draga, poate de aceea a iesit atat de bun!
Ingrediente:
Blat
- 100g tarate de ovaz macinate fin
- 10g cacao
- 3 oua
- 1 lingura apa
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita indulcitor lichid cu stevia
Crema
- 250g branza de vaci degresata (eu va recomand Lacteea)
- 400g iaurt grecesc 0% grasime
- 300g banane
- 90g de eritritol cu stevia sau 2 lingurite indulcitor lichid cu stevia
- 12 foi gelatina
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
Mod de preparare:
- Pentru blat, mixam bine toate ingredientele, turnam aluatul intr-o forma de silicon de 23cm si il coacem, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Racim blatul pe un gratar.
- Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
- Pentru crema, punem toate ingredientele intr-un bol si, cu ajutorul unui blender de mana, pasam tot pana cand obtinem o crema fina si omogena.
- Aruncam apa in care s-a hidratat gelatina si o topim la cuptorul cu microunde, timp de 10-15 secunde.
- Adaugam gelatina la crema si amestecam totul foarte bine.
- Punem blatul inapoi in forma de silicon si turnam deasupra crema de branza. Punem cheesecake-ul in frigider, unde il lasam timp de 4 ore sau pana cand s-a intarit crema.
- Scoatem cheesecake-ul din forma, il taiem in 8 felii cat se poate de egale si il servim cu placere.
Pe langa faptul ca este delicios, acest desert este si foarte aspectuos.
Toti au gustat cheesecake-ul meu si au ramas surprinsi de gustul foarte bun al acestui desert. Bunicul a mai cerut o felie la pachet. 🙂
Numai 145 de calorii per felie. YAY!!!!
- 15g de proteine
- 16g de carbohidrati
- 3g de grasimi
Acest cheesecake a fost un succes, iar pentru mine asta a fost cel mai bun compliment.
Cu drag,
-T
14 comentarii
Buna. In reteta ai pus 12 foi gelatina.Ai idee cate grame ar trebuii de gelatina pudra? Sau cu ce pot inlocui?
PS : Super reteta, abia astept sa o incerc. Am o nepotica cu diabet, decise potriveste la fix. Multumesc mult !
Din pacate folosesc exclusiv foi de geltina, insa cred ca echivalentul celor 12 foi ar fi aprxomativ 28g de gelatina pudra. Sa fie sanatoasa nepotica dumneavoastra si sper ca retetele mele sa va fie de folos!
Cu mult drag,
-T
Cum s-au format cele 3 straturi de crema? Vad ca este mai inchis sus si jos si la mijloc mai deschis.
Partea de sus si cea de jos sunt mai inchise la culoare din cauza oxidarii bananelor. In cazul in care doriti o culoare omogena, se poate adauga o lingura de suc de lamaie.
Cu mult drag,
-T
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Cu multa placere!
-T
Buna Tatiana,
Am o intrebare: Daca adaug 3-4 oua in compozitia de branza, pot sa o pun impreuna cu blatul la copt?
Multumesc,
O zi frumoasa!
Buna Mihaela,
1. Compozitia pentru blat va fi destul de lichida inainte de coacere si daca ai turna deasupra compozitia de branza, cele doua s-ar combina partial si blatul n-ar iesi uniform.
2. Daca ai coace blatul, ai turna compozitia de branza si ai pune cheesecake-ul in cuptor, este posibil ca partea de jos sa se arda, insa poti incerca aceasta varianta. Daca alegi sa coci cheesecake-ul, va trebui sa elimini gelatina, sa cresti cantitatea de indulcitor, pentru ca mai adaugi oua (iti recomand 110-120g de eritritol cu stevia) si iti recomand sa o faci in baie de apa, timp de ora, in cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius.
Daca vrei, pot face o varianta de cheesecake cu coacere, insa fara blat precopt. Si eu iti multumesc si in cazul in care mai ai intrebari nu ezita sa mi le adresezi.
Iti doresc o zi minunata!
Cu mare drag,
-T ❤️
E la frigider. Astept cu nerabdare sa gust!
Cum a iesit? Ti-a placut? 🙂
Super bun a iesit! Mai trebuia putin indulcitor, dar foarte gustos..blatul mi a placut in mod deosebit :*
Ma bucur foarte tare ca ti-a placut! :*
Super delicios! Eu am ras si putina ciocolata fara zahar deasupra.
Multumesc mult pentru reteta 😊!
Iti multumesc pentru feedback si ma bucur ca ti-a placut! <3