Cheesecake-ul este un desert minunat, cremos, ușor si plin de savoare. Originar din Grecia antica, a evoluat si a suferit schimbări, care au înnobilat acest desert.
Eu va prezint o reteta creată de mine, care ii va satisface si pe cei mai pretențioși dintre devoratorii de dulce 🙂
Este atat de aromat încât va fi aproape imposibil sa va limitați la o singura felie, iar partea extraordinara este ca nu trebuie!!!
Acest cheesecake este 100% sănătos: fara zahar, gluten si grasimi adăugate.
Aroma subtila de banane transforma acest desert in ceva cu totul spectaculos!
Banane..
Gata cu vorba si haideți sa trecem la treaba! 🙂
Ingrediente:
Crusta
- 50g faina de ovaz
- 50g faina de cocos
- 1/2 lingura de guma de xanathan
- 100ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
- 1 lingurița indulcitor cu stevia
Umplutura
- 150g iaurt grecesc 0% grăsime
- 350g branza de vaci degresata
- 115g banane
- 20g amidon din porumb
- 1 ou mediu
- 2 lingurițe extract de stevia
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurițe pudra de vanilie
Mod de preparare:
- In primul rând, preparam crusta.
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si guma de xanathan. Adaugăm laptele si framantam aluatul pana cand obținem o coca omogena. - Cu ajutorul unui sucior întindem aluatul intr-un cerc de aproximativ 20cm.
Intr-o forma cu fund detașabil de 20cm, tapetata de hârtie de copt, punem crusta, si uniformizam marginile cu ajutorul degetelor. - Intr-un bol mare mixam branza, iaurtul, amidonul, oul, praful de copt, pudra de vanilie si extractul de stevia pana cand obținem o masa omogena. Adaugăm banana, tăiată in prealabil in bucăți de mărime medie, si incorporam banana cu ajutorul unei linguri. Nu amestecam foarte agresiv pentru a nu transforma bananele intr-un piure.
- Turnam compoziția obținută peste crusta si coacem cheesecake-ul, in cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand capată o culoare aurie.
ATENȚIE, in funcție de cuptorul pe care il folosiți s-ar putea ca cheesecake-ul vostru sa aibă nevoie de mai mult timp de coacere, deci va recomand sa va orientați dupa culoare.
Lăsați-ma sa ghicesc, așteptați valorile nutriționale? :))
Pregătiți-va sa fiti uimiti, pentru ca acest desert este adevăratul prieten al siluetei noastre!
Numai 127 de calorii per portie!!!!
Trebuie sa incercati acest cheesecake, pentru ca este atat de usor de facut si este delicios.
Nici aspectul nu este tocmai rau, nu-i asa? 🙂
Cu drag,
-T
2 comentarii
Se poate inlocui guma de xanathan cu altceva care sa tina compozitia inchegata? 🙂
Poti incerca sa adaugi o lingurita de faina de konjac sau 1 lingura de mix de fibre.