De cate ori va este pofta de ceva dulce, cand nu sunteti acasa, si sunteti tentati sa cumparati alimente care stiti ca nu va fac bine? Si v-ati intrebat vreodata de ce aceste situatii apar?
Pentru a evita cumpararea unor dulciuri care contin foarte multe calorii goale si nu aduc nici un beneficiu organismului nostru va propun sa faceti aceste batoane hranitoare cu nuci si curmale.
Aceste batoane sunt perfecte din mai multe motive, si anume:
- Se fac extraordinar de usor;
- Contin numai ingredinte naturale;
- Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet.
Ingrediente:
- 200g curmale deshidratate fara samburi
- 50g miez de nuca
- 100g faina de cocos
- 60g faina de ovaz
- 20g tarate de psyllium
- 200ml apa in care s-au hidratat curmalele*
- 50g eritritol
Mod de preparare:
- Punem curmalele intr-un vas, turnam aproximaiv 300ml de apa fierbinte si le lasam sa se rehidrateze timp de 4 ore. Daca o sa folositi un vas mai lat, o sa aveti nevoie de mai multa apa, pentru ca nivelul apei trebuie sa depaseasca curmalele cu aproximativ 1cm. Eu va recomand sa folositi un vas mai ingust pentru ca apa in care stau curmalele sa fie mai concentrata.
- Dupa cele 4 ore de hidratare, scoatem curmalele din vas, le presam foarte putin pentru a elimina excesul de apa, si le punem intr-un blender. Apa o pastram, pentru ca o sa avem nevoie de ea*. Tot acolo adaugam si cele 50g de miez de nuca si pasam totul pana cand obtinem o pasta groasa.
- Intr-un bol, amestecam faina de cocos cu faina de ovaz si taratele de psyllium, si adaugam pasta obtinuta la pasul anterior. Cu ajutorul mainilor framantam tot amestecul cat se poate de repede, pentru ca taratele de psyllium se dizolva foarte repede. Adaugam apa in care s-au hidratat curmalele si framantam iar. Punem cele 50g de eritritol peste compozitie si il incorcoram foarte bine.
- Punem amestecul obtinut intr-o forma patrata de silicon de 20cm si il nivelam foarte bine cu ajutorul mainilor. Acoperim forma cu folie alimentara si o punem in frigider, unde o lasam peste noapte.
- Rasturnam foarte atent amestecul pe un tocator si il portionam in 10 batoane egale. Le pastram la frigider, in pungi de plastic sau folie de aluminiu, pana in momentul servirii.
Aceste batoane sunt 100% naturale, vegane, fara zahar adaugat si pline de nutrienti.
Sunt perfecte pentru un snack sanatos si hranitor. 🙂
Un baton are aproximativ 75 de grame si 167 de calorii!
Fara zahar adaugat si cu o cantitate ridicata de fibre sunt intruchiparea unei gustari complete.
Ce este natural este si bun!
Cu drag,
-T
6 comentarii
Am diabet, dar cred ca prajiturile sunt bune pentru mine.
Atata timp cat nu adaugati zahar si folositi indulcitori, consumul de dulciuri nu ar trebui sa fie o problema, insa trebuie sa tineti cont si de indicele glicemic al alimentelor consumate. Curmalele au un indice glicemic mare, prin urmare v-as recomanda sa incercati sa consumati prajituri pe care sa le indulciti cu eritritol, stevia (indulcitori naturali) sau zaharina (indulcitor artificial) in cazul in care cautati o alternativa mai ieftina. In cazul in care nu aveti un buget restrans, va recomand sa consumati exclusiv indulcitori naturali (eritritol, eritritol cu stevia, stevia).
Cu drag,
-T
Buna, in loc de faina de cocos se poate folosi faina de orez?
Buna Alexandra,
Din pacate, faina de cocos nu poate fi substituita cu cea de orez in cazul de fata. Faina de orez are o textura mai nisipoasa si nu va absorbi aceeasi cantitate de lichid. De asemenea, faina de cocos are o aroma minunata si acest aspect este foarte important, mai ales cand facem preparate raw.
Cu drag,
-T ❤️
mie mi-au iesit cam moi si mai deschise la culoare.sigur ai pus toata apa ramasa de la curmale?la tine se vede ca nu sunt asa moi 🙁
Nu trebuie sa folosesti toata apa, ai nevoie de 200 ml din apa in care s-au hidratat. Oricum iti recomand sa nu pui foarte multa apa peste curmale pentru hidratare, pentru ca la final nu va fi la fel de concentrata.
Cu drag,
-T ❤️