Tort cu Zmeura si Afine (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)

Haideti sa incepem cu inceputul. Initial, ma gandeam sa fac un cheesecake raw vegan fara miere, fara agave, fara….. ma rog, cred ca ati inteles ideea. 😀

Ma gandeam sa fac un cheesecake fara coacere pe care sa-l indulcesc cu eritritol, pentru ca incepeam sa transpir numai cand ma gandeam la cuptor. Am pus nucile caju la inmuiat si, fericita, ma gandeam la cea mai buna varianta de crusta. Pentru ca imi place mereu sa complic lucrurile, am hotarat ca ar fi mai interesant daca as face un tort (interenetul fiind plin de retete de cheesecake fara coacere). De asemenea, imi doream ca tortul sa-si pastreze forma la temperatura camerei si sa poata fi depozitat cu usurinta in frigider. Asa am ajuns sa inlocuiesc crusta cu un blat de pandispan si sa adaug gelatina in crema, iar rezultatul a fost spectaculos!


1-min

 


Desi desertul rezultat nu este nici raw, nici vegan, blatul de pandispan poate fi inlocuit cu un blat sau cu o crusta vegana la alegere, iar gelatina poate fi inlocuita cu agar-agar.

Tortul meu cu zmeura si afine este atat de gustos, aromat, cremos, incat nu regret nici un minut pe care l-am investit in prepararea lui. Blatul este pufos, fraged si acesta literalmente se topeste in gura, iar eu sunt extaziata ca am reusit sa materializez ceea ce a fost in capul meu.


 

2-min


 

6-min


 

Reteta in sine nu este complicata, dar sunt destul de multe etape, unele necesitand o munca migaloasa. Nu va speriati, intrucat cu putina rabdare o sa reusiti!


 

5-min


jjjj


 

Tort cu Zmeura si Afine (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 1 ora
Timp de gatire Timp de asteptare
20-25 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 1 ora
Timp de gatire Timp de asteptare
20-25 de minute 8 ore
Tort cu Zmeura si Afine (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 1 ora
Timp de gatire Timp de asteptare
20-25 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 1 ora
Timp de gatire Timp de asteptare
20-25 de minute 8 ore
Ingrediente
Blat
Crema de Zmeura
Crema de Afine
Sirop de Afine
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blat
  1. Preparam pandispanul conform retetei, doar ca de data aceasta omitem ciresele si coacem pandispanul intr-o forma cu diametrul de 20cm. Link-ul catre reteta il gasiti in notite. Taiem pandispanul in doua pe orizontala si pastram partea de jos, pentru ca de ea vom avea nevoie in prepararea tortului.
Sirop de Afine
  1. Cu un blender, pasam afinile intr-o craticioara pana cand obtinem un piure fin.
  2. Adaugam apa, eritritolul cu stevia si faina de konjac si amestecam bine compozitia. Gatim siropul la foc mic pana cand acesta s-a ingrosat putin, iar eitritolul s-a dizolvat complet.
  3. Strecuram siropul printr-o sita pentru a elimina bucatile de coaja. Il puneam deoparte si il lasam sa se raceasca complet.
Crema de Zmeura
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze timp de 5 minute.
  2. Punem nucile caju hidratate intr-un blender, adaugam eritritolul cu stevia si pasam totul pana cand obtinem o crema. Blederul meu a facut cu greu fata acestei provocari, pentru ca crema putea fi mai fina decat cea pe care am obtinut-o eu.
  3. Pasam zmeura cu ajutorul unui blender. Strecuram piureul rezultat printr-o sita fina pentru a elimina semintele. Adaugam piureul la crema de caju si pasam pana la omogenizare.
  4. Incalzim laptele de cocos in cuptorul cu microunde, adaugam foile de gelatina si amestecam laptele pana la dizolvarea completa a gelatinei.
  5. Adaugam laptele la crema de caju si mixam compozitia pana la omogenizare. Punem crema de zmeura deoparte si incepem sa preparam crema de afine.
Crema de Afine
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze timp de 5 minute.
  2. Punem nucile caju hidratate intr-un blender, adaugam afinele si eritritolul cu stevia si pasam totul pana cand obtinem o crema.
  3. Incalzim laptele de cocos in cuptorul cu microunde, adaugam foile de gelatina si amestecam laptele pana la dizolvarea completa a gelatinei.
  4. Adaugam laptele la crema de caju si mixam compozitia pana la omogenizare. Punem crema de zmeura deoparte si incepem asamblarea tortului.
Asamblare
  1. Asezam pandispanul intr-o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20cm. Insiropam blatul cu siropul de afine preparat anterior. Turnam crema de zmeura si punem forma in congelator pentru 30 de minute.
  2. Scoatem forma din congelator si turnam crema de afine. Turnam putin sirop de afine in fasii subtiri si trecem cu o scobitoare pentru a crea un model. Punem forma inapoi in congelator.
Decor
  1. Pe o bucata de hartie de copt, desenati un cerc cu raza de 10cm. In interiorul cerului format, mai desenam unul cu raza mai mica. Facem acest lucru pentru a stabili grosmirea decoratiunii din ciocolata.
  2. Decupam cercul si il asezam pe un tocator cu partea marcata in jos, pentru a preveni trasnferul de creion.
  3. Turnam ciocolata in cornete din hartie de copt sau intr-un sac de patiserie, taiem varful si realizam un model in interiorul marginii marcate pe cerc. In cazul in care ati temperat ciocolata aceasta ar trebui sa se intareasca la temperatura camerei, in caz contrar trebuie s-o puteti in frigider. Daca in bucataria dumneavoastra este foarte cald, cel mai sigur ar fi sa introduceti modelul realizat in frigider.
  4. Cu ciocolata ramasa decoram afinele, insa mai pastram putina ciocolata in sac pentru fixarea elementelor de decor. Pentru siguranta, afinele decorate se pun in frigider.
  5. Atunci cand ciocolata s-a intarit complet, inlaturam cu grija hartia de copt si asezam decoratiunea pe tort. Turnam cate o picatura de ciocolata acolo unde vrem sa asezam afinele pentru a le fixa. Asezam trandafirii uscati pentru a completa decorul. Punem torul in fridiger si il lasam acolo timp de 8 ore, dupa care poate fi portionat si servit.
  6. Tortul se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
  7. Enjoy!
  8. * Pentru a hidrata nucile caju, lasati-le in apa rece peste noapte. In cazul in care va grabiti, acestea pot fi hidratate in apa fierbinte timp de 3-4 ore.
  9. ** In total, pentru ambele tipuri de crema, aveti avea nevoie de 300g de caju crud, care dupa hidratare va cantari aproximativ 420g.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, faina de cocos, faina de konjac, si ciocolata alba fara zahar le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Nucile caju le puteti comanda de pe www.republicabio.ro. Pentru agar-agar intrati pe www.vegis.ro.


Reteta de pandispan o gasiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-112

 

O felie gigantica de tort are doar 315kcal!


Acest tort nu contine zahar alb, miere, agave, potentiatori de gust, frisca, unt sau margarina si este 100% sanatos!


4-min


 

Untitled-2

You may also like

5 comentarii

  1. Arata senzational! Ne incanti pe zi ce trece cu retete minunate, care se ridica cu mult peste cele care contin faina alba si zahar, din toate punctele de vedere. Ma bucur enorm ca am gasit acest site!

    1. Alina, iti multumesc din suflet! O sa continui sa creez retete cat mai originale si reușite pentru tine si cei care imi urmăresc activitatea.

      Cu mare drag,
      -T❤️

  2. Buna! As dori sa stiu de unde ai cumparat trandafirii uscati comestibili. Eu am cautat si la Plafar si pe internet, insa nu am gasit uscate. Erau doar naturale si le puteai comada doar incepand cu luna martie. Astept nerabdatoare raspunsul tau. Mersi mult!

Lasă un răspuns la Alina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *