Tort cu Dovleac si Crema de Branza (fara zahar, fara faina alba, continut scazut de grasimi, 100% sanatos)

Toamna este aici si chiar daca am vrea s-o ignoram, ar fi la fel de eficient ca atunci cand ignoram senzatia de foame, adica deloc, pentru ca stomacul tot o sa protesteze si frunzele o sa cada oricum. 😀

Eu incerc sa imbratisez fiecare anotimp atunci cand ii vine randul, pentru ca, daca vrem sa fim cu adevarat fericiti, trebuie sa invatam sa vedem partea plina a paharului. Si inainte sa spuneti: Tatiana, dar este frig si ploua, si mi se strica parul, si mi-am transformat incaltamintea intr-un rezervor de apa!, ganditi-va la geaca de piele care va place atat de mult, geaca care sta atarnata in debara si abia asteapta sa fie purtata. ?

Lasand gluma deoparte, eu chiar cred ca un corp sanatos nu poate exista fara o gandire pozitiva si imi este foarte rusine atunci cand mi se mai intampla sa ma lovesc de zidul pe care scrie: „Nu ai 5 ani, nu te mai plange atat!”

Untitled-1

Atunci cand afara se raceste si zilele canicuare au devenit o amintire, la mine in camara apare din nou scortisoara, pentru ca stiu ca o sa incep s-o folosesc la prepararea prajiturilor si a latte-urilor (cafelelor cu multa spuma de lapte) degresate.

Din pacate, astazi nu o sa va explic cum puteti face un caffe latte perfect in conditii casnice, insa o sa va prezint o reteta minunata de toamna pentru care o sa folosim dovleac, scortioasa si muuulta dragoste! ♥


1


Credeti-ma, acest tort este atat de gustos si atat de aromat, incat sunt sigura ca o sa-i cucereasca pana si pe cei carora nu le place dovleacul!


4-min


6-min


7 copy-min


Untitled-4


Tort cu Dovleac si Crema de Branza (fara zahar, fara faina alba, continut scazut de grasimi, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30-35 de minute 12 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30-35 de minute 12 ore
Tort cu Dovleac si Crema de Branza (fara zahar, fara faina alba, continut scazut de grasimi, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30-35 de minute 12 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30-35 de minute 12 ore
Ingrediente
Blaturi
Crema
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blaturi
  1. Separam albusurile de galbensuri. Batem albusurile cu sarea si cele 30g de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare.
  2. Combinam galbenusurile cu faina de ovaz, cele 80g de eritritol ramase, faina de konjac, vanilia macinata, scortisoara, praful de copt, albusul, iaurtul grecesc si piureul de dovleac. Mixam totul timp de 2 minute.
  3. Turnam 1/2 din compozitie peste spuma de albusuri si o incorporam cu grija de jos in sus, dispre centru spre exterior, folosind o spatula din silicon. Motivul pentru care incorporam si nu mixam compozitia este acela ca vrem sa pastram cat mai mult aer in albusuri. Turnam jumatatea ramasa si o incorporam folosind aceeasi tehinca.
  4. Transferam amestecul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt sau intr-o forma din silicon cu diametrul de 23cm. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute. Pentru a va asigura ca prajitura este gata, puteti face testul scobitorii.
  5. Lasam prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
Crema
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Punem ingredientele ramase (crema de branza, branza cremoasa de vaci, eritritolul cu stevia, taratele de psyllium si aroma de artar) intr-un bol si mixam totul pana la omogenizare.
  3. Scoatem foile de gelatina din apa si le presam pentru a elimina excesul de apa. Topim gelatina in cuptorul cu microunde, adaugam doua linguri de crema pentru a-i scadea temperatura si mixam repede compozitia. Adaugam amestecul de gelatina la crema ramasa si mixam totul timp de 2 minute.
  4. Acoperim bolul cu folie alimentara si il punem in frigider.
Asamblare
  1. Taiem prajitura rece pe orizontala pentru obtine doua blaturi egale.
  2. Asezam primul blat pe un platou, punem 1/2 din crema si o intindem uniform.
  3. Asezam al doilea blat si acoperim tortul in intregime cu crema. Pentru a va usura munca, puteti folosi o spatula unghiulara, un cutit sau o racleta din plastic. Eu am pastrat putina crema, am pus-o intr-un sac de patiserie si am creat o bordura, insa acest pas este optional.
  4. Lipiti cipsurile de dovleac pe partile laterale ale tortului si presarati nuca macinata.
  5. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, faina de ovaz, faina de konjac si taratele de psyllium le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe vegis.ro.


Aroma de artar o puteti comanda de pe www.iherb.com.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-142

O felie de tort are numai 180kcal, 4.9g de grasimi si 14.2g de proteine!


In cadrul dietei Dukan, acest tort poate fi consumat incepand cu etapa de croaziera, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de miercuri in cazul celor care urmeaza scara nutritionala, insa trebuie sa inlocuiti faina de ovaz cu tarate de ovaz macinate si sa eliminati miezul de nuca. Daca sunteti in faza de croaziera sau in cea de consilidare, puteti consuma 1 felie din cele 8, iar daca sunteti in etapa de stabilizare definitiva, puteti consuma 1 felie si jumatate.


Untitled-2

You may also like

2 comentarii

  1. Faci lucruri atat de minunate si te straduiesti sa folosesti produse cat mai naturale, dar prepari gelatina la cuptorul de microunde…. Daca reusesti sa renunti la microunde ar fi minunat pentru sanatatea ta. Numai bine!

    1. Buna Ana Maria,

      Iti multumesc pentru observatii si sugestii, insa parerile cu privire la cuptorul cu microunde sunt impartite. Da, chiar incerc sa folosesc numai produse de calitate si cat mai naturale si pun mult suflet in ceea ce fac. Parerea mea este ca foarte mult conteaza si rolul pe care il are cuptorul cu microunde in bucataria fiecaruia. Eu nu il folosesc pentru prepararea alimentelor si incerc sa apelez la el cat mai rar. Aici o sa gasesti un articol scris de doctorii de la Harvard care explica mai multe lucruri in legatura cu acest subiect. Bineinteles, gelatina se poate topi si la bain marie si fiecare are dreptul sa aleaga. Inca o data iti multumesc si sper sa gasesti aici retete pe placul tau.

      Cu drag,
      -T ❤️

Lasă un răspuns la Ana Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *