YUM! Aceasta a fost prima reactie pe care am avut-o cand am gustat acest tort.
O felie din acesta minunatie mi-a facut dimineata mai frumoasa, pe cuvant.
Este nutritiv, sanatos, aromat si de-a dreptul delicios, exact asa cum imi place mie. 🙂
Alunele de padure ii ofera o textura cu totul speciala, astfel fiecare imbucatura de tort se trasforma intr-o bucatica de rai.
Tortul meu cu Aroma de Alune De Padure este foarte, foarte bun, lasand la o parte faptul ca nu gasim un asemenea deliciu sanatos la nici o cofetarie. Dar stiti care este partea buna? O sa va spun cum puteti sa il preparati singuri!
- 150 g faina de ovaz
- 100 g faina de cocos
- 30 g amidon din porumb
- 100 g eritritol cu stevia
- 1 plic praf de copt
- 190 g albusuri (aproximativ 5 albusuri)
- 85 g piure de mar fara zahar
- 250 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
- 2 lingurite aroma de alune
- 500 g quark 0.2% (eu am folosit Exquisa)
- 20 g cacaco cu continut redus de grasime
- 100 g eritritol cu stevia
- 15 picaturi indulcitor lichid cu stevia sau 25g eritritol cu stevia
- 30 g alune de padure
- Intr-un bol mare, punem faina de ovaz, faina de cocos, amidonul, eritritolul si praful de copt si le amestecam.
- Adaugam toate ingredientele umede si mixam compozitia timp de 2-3 minute.
- Turnam compozitia intr-o forma de silicon cu diametrul de 20cm. Coacem blatul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Lasam blatul 10 minute sa se raceasca in forma, dupa care il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
- Cand blatul s-a racit complet, incepem sa facem crema.
- Punem toate ingredientele intr-un bol si le mixam aproximativ 3-4 minute sau pana la dizolvarea completa a eritritolului. Ocazional ne oprim, curatam peretii vasului si continuam mixarea.
- Cu ajutorul unui cutit lung, taiem blatul in asa fel incat sa obtinem doua foi egale.
- Pe platoul de servire punem putina crema, pentru a impiedica miscarea tortului, si asezam prima foaie de tort. Turnam 1/2 din crema, o intindem uniform, cu ajutorul unei spatule din silicon sau a unui cutit, si punem cea de-a doua foaie de tort. Punem 3/4 din cantitatea ramasa de crema si acoperim atat partea superioara, cat si partile laterale ale tortului.
- Restul de crema il punem intr-un sac de patiserie si decoram tortul in functie de propria imaginatie. Acest pas este optional, insa daca il omiteti, folositi toata crema la pasul anterior.
- Decoram tortul cu alunele de padure, parjite si decojite in prealabil. Alunele le prajim intr-o tigaie curata, fara ulei, timp de 5 minute, amestecand incontinuu.
- Lasam tortul in frigider peste noapte, iar a doua zi in taiem in 8 felii egale si il servim cu placere.
Eritritolul cu stevia, indulcitorul lichid cu stevia si aroma de alune le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro, iar reteta pentru prepararea piureului de mar o gasiti aici.
Alunele de padure le puteti comanda de pe www.republicabio.ro.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Nu, nu va inseala ochii, acest tort chiar are numai 208kcal per portie!
Cred ca este mai mult decat bine pentru o felie mare de tort, voi ce ziceti?
2 comentarii
Putem inlocui quark ul?
Poti inlocui quark-ul cu iarut grecesc. 🙂