Tarta cu Zmeura si Ganache de Ciocolata Fara Coacere (fara zahar, fara unt, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)

Mereu m-au fascinat deserturile cu zmeura si ciocolata, pentru ca sunt delicioase si cu adevarat speciale. Din pacate, zmeura proaspata este un fruct de sezon, iar in afara acestuia este destul de scumpa ( aberant de scumpa, daca ma intrebati pe mine :D).

Pentru ca am gasit in piata zmeura a carei pret se apropia de normalitate, am cumparat o canitate generoasa si am plecat fericita spre casa. Stiam clar ce vreau sa fac cu o parte din zmeura, de aceea m-am abtinut, cu mare greu, sa nu o mananc pe toata. 😀

Aceasta tarta era pe lista de asteptare, iar acum, in sfarsit, am avut ocazia s-o fac!


 

1-min


 

4-min


Nu stiu de voi, dar eu salivez cand ma uit la aceasta minunatie. Serios, cele 8 ore in care am asteptat sa se intareasca ganache-ul au fost chinuitoare, de aceea va recomand sa faceti tarta seara si o sa lasati in frigider peste noapte. 😀


 

3-min


Acum ca am intrat oficial in vacanta, ma simt mult mai energica, mai plina de viata si am o groaza de idei culinare pe care abia astept sa le materializez.

Incerc sa ies cat ma mult in aer liber si sa fac cat mai multa miscare, pentru ca aceste activitati ma inspira.


image1-13 copy


Sa revenim la oile noastre. 😀


5-min


6-min


Tarta mea cu zmeura si ganache de ciocolata este fa-bu-loa-sa, pe cuvant!

Prospetimea zmeurei contrasteaza cu gustul bogat al ciocolatei, prin urmare obtinem un desert perfect echilibrat. ♥


Tarta cu Zmeura si Ganache de Ciocolata Fara Coacere (fara zahar, fara unt, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 25 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 25 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Tarta cu Zmeura si Ganache de Ciocolata Fara Coacere (fara zahar, fara unt, continut scazut de grasimi, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 25 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 25 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Ingrediente
Blat
Jeleu de zmeura
Ganache de ciocolata
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blat
  1. Intr-un blender, maruntim miezul de nuca pana la consistenta unei faini. Adaugam ingredientele ramase si blenduim totul pana la omogenizare.
  2. Tapetam o forma de tarta cu folie alimentara, rasturnam compozitia obtinuta anterior si o presam cu mainile pana cand obtinem un blat uniform.
  3. Punem forma in frigider si incepem sa facem jeleul de zmeura.
Jeleu de zmeura
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Combinam zmeura cu eritritolul intr-o craticioara. Incalzim amestecul la foc mic, amestecand continuu, pana la dizolvarea completa a eritritolului. Zdrobim zmeura, luam cratita de pe foc, adaugam gelatina si amestecam compozitia pentru a o dizolva.
  3. Asteptam ca jeleul sa se raceasca, dupa care il turnam in crusta de tarta preparata anterior. Punem forma inapoi in frigider si incepem prepararea ganache-ului.
Ganache de ciocolata
  1. Amestecam cacaoa cu eritritolul si laptele praf intr-un bol mai adanc. Uleiul de cocos il topim in cuptorul cu microunde. Pentru ca uleiul de cocos este in stare solida, eu obisnuiesc sa tai bucati mai mari pe care le topesc si dupa masor cantitatea de care am nevoie. Restul de ulei se poate turna inapoi in ambalaj. Incercati sa gasiti ulei extravirgin presat la rece, pentru ca este cel mai calitativ.
  2. Turnam laptele si indulcitorul lichid peste compozitia de cacao si mixam totul timp de un minut. Adaugam uleiul de cocos si mixam ganache-ul pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie cremoasa si bogata.
  3. Scoatem forma din frigider, turnam ganache-ul si il nivelam. Va recomand sa folositi o spatula din silicon pentru aceasta etapa, pentru ca in acest fel veti lucra mult mai usor cu ganache-ul.
  4. Punem tarta in frigider si o lasam acolo timp de 8 ore.
  5. Portionam tarta si aceasta este gata de servire. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, curmalele deshidratate, taratele de psyllium, faina de cocos, laptele praf degresat, indulcitorul lichid cu stevia cu aroma de caramel si cacaoa cu continut redus de grasime le puteti gasi pe www.nosugarshop.ro.

Eu am folosit ulei de cocos extravirgin presat la rece, insa, daca acesta vi se pare prea scump, pe www.nosugarshop o sa gasiti ulei de cocos bun la un pret mai accesibil.


 

© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.


 

Partajeaza reteta


NutritionLabel-102

Desi pentru unii 246kcal/felie nu va parea foarte putin, va asigur ca o felie de tarta normala, cu zahar si unt, va avea cel putin dublu ca si numar de calorii.


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *