Tarta cu Mere si Crema de Vanilie (fara zahar, fara unt, fara faina alba, 100% sanatoasa)

Nu stiu daca mi-ati simtit lipsa, insa eu am fost plecata din tara timp de doua saptamani. Am vrut sa ma detasez, sa ma relaxez si sa calatoresc, insa nu ma asteptam ca gatitul si scrisul sa-mi lipseasca atat de tare. Vreti sa stiti unde am fost, nu-i asa? 😀

Orasul pe care l-am vizitat a fost Barcelona, insa am fost cazata in Castelldefels, o localitate superba in comunitatea Catalonia in provincia Barcelona. Sincer, acest orasel o sa-mi ramana in suflet pentru totdeauna, pentru ca plaja, linistea, curatenia si varietatea de produse m-au cucerit ireversibil. ♥

Am trecut pe langa nenumarate patiserii si cofetarii, iar dulciurile pe care le-am vazut in vitrina m-au fascinat. Cofetaria de langa hotelul in care am fost cazata avea o varietate de tarte (cu unt si zahar), iar eu nu puteam decat sa-mi imaginez ziua in care o sa ajung acasa o sa-mi prepar singura o tarta 100% sanatoasa!

Pentru ca pofta-i mare si sufletul e de copil, Tatiana (adica eu) a si facut o tarta cu mere si crema de vanilie. 😀


2-min


Aceasta tarta a meritat asteptarea, pentru ca este delicioasa! Nu stiu cine e de vina, pofta prea mare sau gustul prea bun, insa jumatate de tarta a disparut si a fost gasita ulterior la mine in stomac. 😀


Untitled-4


4-min


5-min


Aceasta tarta este usoara, sanatoasa, foarte gustoasa, iar crema de vanilie este atat de aromata si racoritoare, incat m-as duce acum sa mananc jumatatea ramasa. 😀


 

6-min


 

Ca sa-mi usurez viata am folosit o forma patrata cu baza detasabila pe care am ajuns s-o ador, pentru ca crusta nu s-a lipit deloc de peretii formei si procesul de inlaturare a durat literalmente o secunda! Ingredientul magic in aluatul pentru crusta a fost faina de konjac, pe care o puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Tarta cu Mere si Crema de Vanilie (fara zahar, fara unt, fara faina alba, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie (fara zahar, fara unt, fara faina alba, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25-30 de minute 8 ore
Ingrediente
Crusta
Crema de Vanilie
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
Crusta
  1. Combinam faina de ovaz cu faina de orez, eritritolul, faina de konjac, sarea si vanilia macinata.
  2. Adaugam oul, esenta de vanilie si albusurile si incepem sa framantam compozitia cu mainile pana cand obtinem un aluat umed. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem in congelator pentru 20 de minute.
Crema de Vanilie
  1. Turnam laptele intr-o cratita si il incalzim la foc mic. Acesta nu trebuie sa fiabra, ci sa fie doar foarte cald.
  2. Batem galbenusurile cu eritritolul si vanilia macinata pana cand acestea se deschid la culoarea si isi tripleaza volumul.
  3. Adaugam amidonul si mai mixam putin compozitia pentru a-l incorpora. Turnam 1/3 din laptele fierbite peste galbenusuri, mixam, dupa care adaugam laptele ramas si mixam pana la omogenizare.
  4. Transferam amestecul inapoi in cratita si, amestecand continuu cu o spatula sau tel, gatim crema pana cand aceasta s-a ingrosat considerabil. Aceasta crema se gateste la flacara mica, iar un indiciu ca aceasta este gata ar fi disparitia gustului de amidon. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
  5. Acoperim crema cu folie transparenta pentru a preveni formarea pielitei pe suprafata cremei si o punem deoparte.
  6. Scoatem din congelator aluatul pentru crusta. Preseram pe suprafata de lucru putina faina de orez, inlaturam folia si asezam aluatul. Pentru o intindere cat mai usoara, va recomand sa acoperiti aluatul cu putina faina de orez.
  7. Intindem aluatul pana cand obtinem o foaie cu grosimea de aproximativ 0.3 cm. Mai presaram putina faina de orez pentru a preveni lipirea si transferam aluatul in forma. Presam crusta cu degetele si inlaturam excesul de aluat. In cazul in care acesta s-a rupt, puteti lua oricand o bucata din aluatul ramas pentru "carpirea" crustei. Eu am folosit o forma patrata cu baza detasabila cu lungimea de 36cm si latimea de 13cm.
  8. Coacem crusta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute dupa care o lasam sa se raceasca putin.
  9. Taiem merele, spalate, curatate si decorticate, in felii foarte subtiri.
  10. Turnam crema de vanilie in crusta, o intindem uniform si asezam feliile de mar. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau pana cand crusta a capatat o nuanta aurie, iar merele s-au inmuiat.
  11. Scoatem tarta din cuptor, ungem merele cu un strat de gem de caise si presaram vanilia macinata. Daca gemul este in stare solida, incalziti-l putin in cuptorul cu microunde. Lasam tarta sa se raceasca complet in forma dupa care o mai ungem o data cu gem.
  12. Tarta poate fi servita imediat, insa va recomand s-o puneti in frigider si sa o lasati acolo timp de opt ore sau peste noapte pentru o portionare cat mai frumoasa.
  13. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de ovaz, faina de orez, faina de konjac, eritritolul cu stevia, amidonul din porumb, gemul de caise fara zahar si esenta de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.vegis.ro.


Forma patrata cu baza detasabila o puteti comanda de pe www.pentrugatit.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

 

Partajeaza reteta

NutritionLabel-117

 

O felie de tarta are numai 183kcal si 3g de grasimi!


3-min


Untitled-2

 

You may also like

8 comentarii

  1. Ti-am simtit lipsa! Am asteptat cu sufletul la gura noi retete minunate :x. Tarta arata demential, iar privind-o mi s-a facut pofta instantaneu… Primesc si eu o bucatica mica? :). Abia astept sa ma mut si sa am cuptor, pentru ca sunt nerabdatoare sa incerc retetele tale! :-*

    1. Iti multumesc si iti spun cu mana pe inima ca t-as fi dat o felie, insa azi am mancat-o pe ultima.. :'(
      Este delicioa si chiar insist s-o prepari! 😀 :*

      -T ❤️

  2. Putem înlocui cu ceva in retete faina de konjac? Am eritritol, faina de ovăz si orez, însă nu am faina de konjac :((((. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *