Tapioca Pudding (fara zahar, vegan, 100% sanatos)

Sunt sigura ca ati vazut cel putin o data acele perle albe (perelele de tapioca), insa nu le-ati cumparat, pentru ca nu stiati cum se prepara, daca sunt bune sau ce ati putea face cu ele.

Tapioca este un amidon alimentar extras din radacina plantei cassava. Cunoscuta si sub denumirea de manioc sau yuca, cassava este o planta originara din America de Sud, cultivata acum pe tot globul. Tapioca nu contine gluten si se gaseste sub diverse forme (faina, fulgi, bastonase si perle), fiind deseori folosita ca agent de ingrosare.

Datorita continutului ridicat de carbohidrati, consumul unei cantitati mari de tapioca poate provoca cresterea in greutate, insa merita mentionat faptul ca tapioca contine minerale si consumata in cantitati moderate, este benefica pentru sanatate si nu ne va afecta silueta. Aceasta nu contine proteine si cantitatea de vitamine este destul de scazuta, insa tapioca este saraca in colesterol, grasimi saturate si sodiu.

Beneficiile consumului de tapioca includ imbunatatirea digestiei, scaderea colesterolului din sange, imbunatatirea circulatiei, protejarea densitatii minerale osoase, mentinerea echilibrului fluidelor in organism, imbunatatirea digestiei si protejarea sanatatii inimii.

Inainte de preparare, perlele de tapioca trebuie inmuiate, pentru ca acestea se vor rehidratata, absobind o cantitate de apa egala cu de doua ori volumul lor, si se vor gati mai repede.

Acum ca stiti ce este tapioca, cred ca este cazul sa va prezint o reteta in care am folosit ingredientul in cauza. 😀


1-min

3


Daca nu ati incercat pana acum budinca de tapioca, merita s-o faceti, pentru ca este delicioasa, iar versiunea pe care v-o propun este cu siguranta mai sanatoasa si mai dietetica decat cea clasica!


4


5


6


7


Untitled-4


Tapioca Pudding (fara zahar, vegan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10-15 minute 12 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10-15 minute 12 ore
Tapioca Pudding (fara zahar, vegan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10-15 minute 12 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10-15 minute 12 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Turnam 700-800 ml de apa rece peste perlele de tapioca si le lasam la inmuiat peste noapte.
  2. Folosind o sita fina strecuram perlele, eliminand apa ramasa.
  3. Punem perlele intr-o cratita, turnam ambele tipuri de lapte de cocos, eritritolul cu stevia si adaugam vanilia macinata.
  4. Fierbem budinca la foc mic, amestecand continuu, timp de 10 minute sau pana cand perlele au devenit translucide, iar budinca s-a ingrosat.
  5. O lasam sa se raceasca in cratita timp de 5 minute, dupa care o turnam in 4 cupe de sevire si o lasam sa se raceasca complet. Mie imi place sa tin budinca in frigider timp de doua ore si abia dupa s-o consum, insa acest pas este optional.
  6. Asezam fructele, presaram miezul de nuca si budinca este gata.
  7. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta


2.1


NutritionLabel-122

O portie de tapioca pudding are 306kcal, 12.1g de grasimi si 48.8g de carbohidrati!


Sincer, eu prefer deserturile cu un continut mai mic de carbohidrati, insa acest pudding este delicios si o sa va potoleasca cu siguranta pofta de dulce.


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *