Rulouri cu Paste din Faina de Konjac, Branza si Prune (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)

Vi se intampla si voua sa dezvoltati o obsesie pentru o noua achizitie? Sper ca da, pentru ca nu as vrea sa constat ca sunt mai nebuna decat banuiam. 😀

Pastele din faina Konjac nu sunt ceva nou pentru mine, insa pe cele care vin sub forma unor foi de lasagna le-am incercat prima data acum cateva zile. Sa nu credeti ca difera intr-un fel sau altul intre ele, pentru ca indiferent de forma, toate pastele din faina de Konjac nu au un gust specific. In cazul in care nu ati mai auzit de Konjac, va recomand sa cititi informatiile aferente retetei de Prajitura cu Paste din Faina de Kojnac, Crema cu Fructe Goji si Bezele Crocante.

Etuziasmul meu in legatura cu aceste foi era strans legat de faptul ca eu le percep ca fiind un produs foarte versatil. Pentru ca mi-am comandat cateva pachete de pe www.nosugarsho.ro, am zis sa experimentez si sa decid care este combinatia castigatoare.

Prima reteta pe care am facut-o cu aceste foi nu necesita coacere, iar pentru cea de-a doua, am hotarat sa-mi schimb putin abordarea. Da, imi place sa ma aventurez in bucatarie, pentru ca numai incercand putem crea lucruri uimitoare. ♡

 

10


 

Ador fructele! Proaspete, deshidratate sau liofilizate, acestea nu lipsesc niciodata din meniul meu zilnic.

De obicei, am tendinta de a-mi asculta organismul. Stiti ca atunci cand simtim o pofta nebuna pentru un anumit produs, de cele mai multe ori, aceasta pofta este defapt manifestarea unei deficiente.

Ei bine, acum cateva zile, in timp ce-mi facem cumparaturile si treceam pe langa rafturile cu fructe deshidratate am vazut prunele soft (deshidratate si ulterior rehidratate partial). Imi era pofta de ele de ceva timp, insa de fiecare data esuam glorios in achizitionarea acestora. De ce? Pentru ca am liste de cumparaturi kilometrice si efectiv imi scapa ceva de fiecare data. Cand am vazut acele prune eram atat de fericita, pentru ca de aceasta data urmau sa ajunga cu siguranta in cosul meu de cumparaturi.

Prunele, atat cele proaspete, cat si cele deshidratate, sunt foarte sanatoase si merita integrate in regimul nostru alimentar.

11

 

Pentru ca pastele din faina de Konjac au o textura mai gumoasa, am avut senzatia ca mananc niste jeleuri combinate cu un cheesecake. 😀

In cazul in care nu va plac pastele din faina de Konjac, le puteti elimina si va rezulta o placinta cu prune fara aluat.

Daca eliminam prunele uscate, acest desert devine Dukan si poate fi consumat incepand cu etapa de atac, pentru ca nu contine tolerate.


12

 

Acest desert este foooarte aromat si extraordinar de sanatos, pe cuvant. 😀


Rulouri cu Paste din Faina de Konjac, Branza si Prune (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Rulouri cu Paste din Faina de Konjac, Branza si Prune (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 de minute 8 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Deschideti pungile de paste, turnati continutul intr-o strecuratoare si claititi foarte bine cu apa rece foile de lasagna. Apa in care stau pastele are un puternic miros de calciu, iar pentru a-l elimina, le fierbem un minut in apa cu suc de lamaie. Strecuram din nou pastele, le clatim cu apa rece si le lasam deoparte.
  2. Mixam 1 ou cu 20g de eritritol si 1/2 lingurita de vanilie macinata.
  3. Taiem marunt prunele. Punem 15g de prune deoparte pentru decor, iar cele 30g ramase le amestecam cu branza, oul ramas, albusurile, cele 50g de eritritol ramase, indulcitorul lichid cu stevia si 1/2 de vanilie macinata.
  4. Ungem foile de lasagna cu compozitia de ou si eritritol.
  5. Punem cate o lingura de branza pe fiecare foaie, dupa care le rulam cu grija.
  6. Asezam primul strat de rulouri intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si ungem rulourile cu ou. Optional mai puteti presara putina vanilie macinata.
  7. Umplem cu branza golurile din parti, daca este cazul, iar compozitia ramasa o punem deasupra rulourilor si o nivelam.
  8. Turnam mixul ramas de ou cu eritritol si coacem prajitura timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Va recomand sa controlati din cand in cand prajitura, iar atunci cand s-a rumenit frumos, este gata.
  9. Mie imi place sa las prajitura sa se raceasca, dupa care o pun in frigider pentru cel putin 8 ore, insa aceste rulouri pot fi consumate atat calde, cat si reci. Procedez astfel, pentru ca feliile se vor taia mai estetic atunci cand branza este rece. Enjoy!
Notitele retetei

Foile pentru lasagna din faina de Konjac, eritritolul cu stevia, indulcitorul lichid cu stevia si pudra de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-84

O portie are doar 73kcal si nu, nu este o gluma! 🙂


Gatiti si mancati sanatos!

Cu drag,

T ♥

 

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *