Când afară se răcește, la mine în casă începe să miroase a scorțișoară. Simt nevoia să gătesc dulciuri mai sățioase și foarte aromate, pentru că mi se pare liniștitor să stau lângă cuptor atunci când afară plouă sau ninge.
Deși în ultima perioadă am avut un program haotic și destul de încărcat, am hotărât să amân tot și să-mi fac o prăjitură. Îmi doream un desert mai „bogat”, de aceea am hotărât să folosesc făină de migdale și făină de nuci. Mă bucur că uneori reușesc să mă detașez de tot și să gătesc, pentru că atunci când simt că mi se umple casa cu arome dulci, știu că ziua nu a trecut în zadar.
Dacă căutați o prăjitură extrem de pufoase, atunci aceasta nu este pentru voi. Nu vă faceți griji, o să încerc să fac o rețetă și pentru versiunea pufoasă, pentru că încă mai am mere și scorțișoară. 😀
- 180 g faina de migdale
- 40 g faina de nuci
- 80 g eritritol cu stevia
- 1 lingurita scortisoara
- 4 bucati albusuri (154g)
- 4 bucati galbenusuri (60g)
- 330 g mar ras
- Urmăriți clipul video de mai sus pentru a vedea cum se prepară această prajitură delicioasă!
Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.
© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.
O felie de prăjitură are 211kcal, 14.6g de grăsimi, 12.3g de carbohidrați și 10.6g de proteine!
Folosiți codul DNI10 pentru a obține un DISCOUNT de 10%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.
Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.
4 comentarii
In loc de faina de migdale pot folosi alt tip de faina? ( mei; hrisca; orez;
multumesc
Din pacate, nu am incercat sa folosesc un alt tip de faina si nu stiu cum ar iesi prajitura daca ati inlocui faina de migdale. Puteti incerca cu faina de hrisca, insa nu stiu ce textura veti obtine.
Buna! La folosirea dulciurilor se poate elimina ouale? Am intoleranta la aproape 90 % din alimente printre care si la oua. Imi poti recomanda ai o reteta de paine fara faina de grau? Multumesc anticipat!
Buna Andreea! Imi pare rau sa aud ca ai o astfel de situatie si sper sa reusesti sa gasesti solutii. Daca vei cauta pe blog cuvantul “paine” vei vedea toate retetele disponibile, printre care vei gasi si retete fara faina alba. Am pe blog si dulciuri vegane, care nu contin oua, insa nu iti pot spune daca orice preparat va iesi fara oua. Poti inlocui ouale cu un amestec de faina de in si apa (1 lingura de faina + 2.5 linguri de apa. Cantitatea o ajustezi in fuctie de numarul de oua din reteta. Nu iti pot garanta ca fiecare reteta va iesi, insa poti incerca. :*