Prajitura cu Faina de Hrisca si Nuci (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatoasa)

Hrisca este un aliment aromat, hranitor si gustos, si este surprinzator ca unii oameni nici macar nu au auzit de ea. Ea este superioara graului din mai multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lisina (aminoacid esential), fier, mai mult calciu si cantitati impresionante de antioxidanti.

In aceasta reteta am folosit faina de hrisca pentru ca aroma acestui tip de faina este deosebita, iar eu ador prajiturile aromate.

Nucile sunt extraordinar de gustoase si foarte sanatoase. Grasimile sanatoase, care se gasesc in nuci, arahide si migdale, sunt benefice si necesare organismului nostru.

Este evident ca din doua alimente deliciose si sanatoase nu poate iesi decat ceva cel putin la fel de gustos!


IMG_6993


Eu m-am indragostit de aceasta combinatie de arome din prima.

Aceasta prajitura are si aroma, si gust, si textura, datorita bucatilor mici de nuca pe care le simtim in fiecare imbucatura, dar va spun reteta si va las sa va convingeti singuri.


Timp de gatire: 25 de minute Timp de coacere: 35-40 de minute Timp total de gatire: 55-65 de minute Numar total de portii: 9


Prajitura cu Faina de Hrisca si Nuci (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 25 de minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 25 de minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Prajitura cu Faina de Hrisca si Nuci (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 25 de minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 25 de minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Intr-un bol mare punem ingredientele uscate si anume: faina de hrisca, faina de cocos, amidonul, eritritolul si praful de copt. Le amestecam bine cu o lingura si adaugam nucile prajite si maruntite in prealabil* si amestecam totul inca o data.
  2. Intr-un pahar de masurat, separam 1 cana de albus de ou. Adaugam peste albus oul intreg, laptele de cocos, extractul de stevia, apa/laptele si aroma de nuci.
  3. Turnam ingredientele umede peste cele uscate si mixam toata compozitia, la viteza medie, timp de 2 minute, avand grija ca toate ingredintele sa fie perfect incorporate. Daca este nevoie, ne oprim din mixat, curatam peretii vasului si mixam iar.
  4. Compozitia finala trebuie sa fie cremoasa, deci daca vi se pare prea gros aluatul, mai puteti adauga putina apa/lapte.
  5. Turnam compozitia rezultata intr-o tava patrata de silicon cu diametrul de 18cm si coacem prajitura, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute sau pana cand prajitura a inceput sa se desprinda de marginile formei si a capatat o culoare uniforma.
  6. Lasam prajitura sa se rceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o mutam pe gratar si o lasam sa se raceasca complet.
  7. O taiem in 9 patrate, cat se poate de egale, si o servim.
  8. Enjoy!
  9. * Nucile le prajim pe o tigaie curata, fara ulei in ea. Pentru a le marunti uniform, recomand folosirea unui blender, insa avem grija sa nu le maruntim prea mult, vrem ca bucatile de nuca sa se simta in prajitura.
Notitele retetei

Dati click pe fiecare ingredient pe care ati vrea sa-l cumparati si veti fi redirectionati pe pagina care il comercializeaza.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


 

Valorile nutritionale pentru o portie de prajitura cu faina de hrisca si nuci

O portie are doar 152kcal! Incredibl, nu-i asa? 😀


Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *