Prajitura cu Cacao si Pere (fara zahar, fara gluten, dietetica, 100% sanatoasa)

Aceasta prajitura este speciala, pentru ca este aromata, pufoasa si este prima prajitura creata de mine folosind mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati! Cum a iesit? Foarte gustoasa, dovada fiind faptul ca prietenul meu a mancat jumatate si el, in 99% dintre cazuri, nu se atinge de dulciurile care contin cacao. 😀


8-min


A inceput un nou an universitar si vreau sa fiu sincera cu voi si sa va spun ca zilnic imi vine sa plang exact ca atunci cand refuzam sa merg la gradinita. Stiu ca au trecut 16 ani si ca ar fi trebuit ca acest tip de comportament sa iasa demult din “sistem”, insa simt cum mi se strange inima atunci cand ies pe usa. De ce? Pentru ca atunci cand incepe facultatea, am mai putin timp de investit in ceea ce ador sa fac. Mereu am fost un elev/student constiincios, insa tocmai aici cred ca este problema. Pun mult efort si suflet in tot ceea ce fac si cred ca este timpul sa invat sa le dozez mai bine.

Pentru a-mi ridica moralul am hotarat sa-mi fac o prajitura si sa ma relaxez putin gatind, iar rezultatul chiar a fost unul mangaietor!


7-min


Afara s-a racit si parca ma simt si mai confortabil in bucatarie. Nu ma mai deranjeaza caldura si uneori chiar ma trezesc stand langa cuptor privind cum se coace vreo prajitura. In astfel de momente realizam cat de important este sa avem zilnic macar cateva minute de liniste.

Pentru ca acum am folosit pentru prima data mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, recunosc ca nu stiam cum o sa iasa si daca o sa-mi iasa prajitura, insa emotiile au disparut atunci cand am gustat-o. ♥


1-min


2-min


3-min


4-min


5-min


6-min


Untitled-4


Prajitura cu Cacao si Pere (fara zahar, fara gluten, dietetica, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45-50 de minute 2 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45-50 de minute 2 ore
Prajitura cu Cacao si Pere (fara zahar, fara gluten, dietetica, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45-50 de minute 2 ore
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45-50 de minute 2 ore
Ingrediente
Prajitura
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
Prajitura
  1. Combinati mixul de fibre cu whey-ul, eritritolul cu stevia, cacaoa, praful de copt, vanilia macinata si sarea.
  2. Adaugati ouale, albusurile, laptele, piureul de mar si aromele si mixati totul timp de 2-3 minute. Turnati compozitia intr-o forma cu diametrul de 18 cm. In cazul in care folositi o forma metalica, tapetati fundul acesteia cu hartie de copt.
  3. Asezati circular feliile de pere, distribuindu-le uniform.
  4. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 45-50 de minute. In cazul in care partea superioara a devenit aurie, insa prajitura nu este coapta in interior, acoperiti-o cu o bucata de folie de aluminiu/hartie de copt si prelungiti timpul de coacere. Pentru siguranta, faceti testul scobitorii.
  5. Lasam prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Pentru o detasare mai usoara, trecem cu un cutit intre prajitura si forma, daca este cazul.
Decor
  1. Punem foaia de gelatina in apa rece si o lasam sa se hidrateze.
  2. Scoatem foaia de gelatina, eliminam excesul de apa si, intr-un vas, o topim in cuptorul cu microunde sau la bain marie. Adaugam putin sirop de caramel pentru a scadea temperatura gelatinei si mixam repede amestecul. Turnam siropul ramas si mixam pana la omogenizare. In cazul in care s-au format cocoloase, strecurati siropul printr-o sita.
  3. Decoram prajitura cu siropul de caramel si o punem in frigider pentru 5 minute. Eu am folosit o lingurita pentru a turna siropul pe margini, dupa care am transferat partea ramasa intr-o punga curata si am decorat mijlocul.
  4. Enjoy!
Notitele retetei

Mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, eritritolul cu stevia, siropul de caramel de la Walden Farms, aroma de ciocolata, aroma de unt si aroma de pere le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.vegis.ro.


Whey-ul cu aroma de ciocolata fara zahar il puteti comanda de pe www.nutritech.ro.


Reteta de piure de mar fara zahar o puteti gasi aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

 

Partajeaza reteta

NutritionLabel-144

O felie are doar 124kcal, 1.6g de grasimi, 6.7g de carbohidrati si 10.4g de fibre!


Untitled-2

 

You may also like

6 comentarii

  1. Omg!!!! Nu am jumate din ingredientele necesare, dar trebuie sa fac prajitura asta. cand voi merge in RO sigur imi FAC o lista cu ce trebuie sa cumpar de la magazinele ce recomanzi ( trimit in strainatate, dar la un pret exagerat). Te felicit pt reteta, arata súper deliciosa. 🙂

    1. Imi pare rau ca nu ai acces la toate ingredientele folosite in aceasta reteta. 🙁
      Din pacate, tarifele pentru livrarea produselor din Romania in straintate si viceversa ce de cele mai multe ori sunt ustratoare, insa eu sper ca in timp o sa se rezolve si aceasta problema. Iti multumesc si sper sa poti preparara macar unele retete de pe acest blog!

      Cu drag,
      -T ❤️

    1. Alina, ma bucur ca prajitura mea te-a surprins intr-un mod placut! 😀
      Da, o poti inlocui cu un amestec format din 90g de lapte degresat, 10g de cacao si 40g de eritritol cu stevia, insa chiar ti-as recomanda sa incerci pudra proteica. Cea pe care o folosesc eu este indulcita, insa exista si variante fara indulcitori. Iti spun sa incerci sa folosesti un concentrat proteic, pentru ca acesta iti ofera posibilitatea de a creste cantitatea de proteine dintr-un desert.
      Iti multumesc inca o data si sper sa incerci aceasta prajitura!

      Cu drag,
      -T ❤️

  2. Felicitari pentru blog! L-am descoperit azi si mi-am facut deja o lista de cumparaturi pentru a ma apuca de retete. Mult succes in continuare si la mai multe retete “delicioase”!

    1. Adriana, iti multumesc pentru felicitari! Spor la gatit si sa-mi spui ce parere ai in legatura cu retetele pe care o sa le incerci.

      Cu drag,
      -T ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *