Prajitura cu Aroma de Lamaie (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 portii 45 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
6 portii 45 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 8 ore
Prajitura cu Aroma de Lamaie (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 portii 45 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
6 portii 45 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
15 minute 8 ore
Ingrediente
Blat
Crema
Sirop
Decor
Portii:6 portii
Etape
Blat
  1. Intr-un bol mare, amestecam faina de ovaz, faina de orez, amidonul, laptele praf degresat, vanilia macinata, praful de copt si eritritolul cu stevia.
  2. Intr-un bol mai mic, mixam toate ingredientele umede.
  3. Adaugam ingredientele umede peste cele uscate si mixam totul timp de 2-3 minute.
  4. Pentru coacere putem opta pentru o tava mare, tapetata cu hartie de copt, cu diamentrul de aproximativ 35cm (tava cuptorului) sau pentru o tava din silicon cu latimea de 10cm. Daca coceam prajitura in tava mai mare, vom obtine o foaie mare care o vom taia in 3 parti egale. In cazul in care alegem tava din silicon, vom coace fiecare foaie individual si acestea vor iesi mai uniforme. Indiferent de metoda pe care o alegeti, foia de aluat trebuie sa se coaca, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, 15-20 de minute. Stim ca este gata atunci cand s-a rumenit usor pe parte inferioara, iar partea superioara este ferma la atingere.
  5. Racim foaia/foile pe un gratar. Daca ati ales sa coaceti o singura foaie, dupa racire o taiati in 3 fasii egale.
Crema
  1. Punem foile de geltina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Mixam quark-ul cu crema de branza si indulcitorul. Setam mixerul la viteza cea mai mica, adaugam taratele de psyllium si mixam totul 1 minut la aceasta viteza. Marim viteza si mai mixam crema inca 2 minute.
  3. Scurgem foile de gelatina pentru a elimina excesul de apa. Le topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Atentie, se topesc foarte repede.
  4. Incorporam gelatina in crema, mixand continuu. Optional, putem adauga cateva picaturi de colorant alimentar. Punem crema in frigider pentru 30 de minute.
Sirop
  1. Pentru sirop, combinam apa cu indulcitorul si amestecam totul pana la dizolvarea celui din urma.
Asamblare Prajitura
  1. Punem o foaie de prajitura, o insiropam bine si punem un 1/3 din crema. Nivelam crema cu o spatula din silicon sau cu un cutit mai mare. Punem deasupra a doua foaie si procedam la fel. La ultimul strat, avem grija sa pastram putina crema si pentru acoperirea partilor laterale.
  2. Punem prajitura in frigider si o lasam acolo timp de 8 ore sau peste noapte.
  3. O taiem in 6 dreptunghiuri egale, o pudram cu indulcitor si o servim cu placere.
  4. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

Rețeta pentru piureul de măr o gasiți aici.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.