Prăjitură cu Aromă de Caramel (fără zahăr, fără făină albă, fără frișcă, fără unt)

În momentul în care am reușit să fac versiunea dietetică de sos de caramel, am realizat că va fi o crimă să nu încerc să-l încorporez într-o prăjitură. De prea multe ori m-am uitat oftând la toate tartele, prăjiturile, înghețatele și bomboanele cu caramel care circulă pe intrenet și a venit momentul să mă răzbun!

E rândul meu să public poze provocatoare lângă care oricine ar putea pune #foodporn. 😀


1.3-min


Aș minți dacă aș spune că fac regulat torturi și prăjituri, pentru că prepararea lor necesită timp și răbdare, iar eu am deficiențe la ambele capitole. Totuși, sunt zile în care mă trezesc și simt că vreau să mă complic și încep să inventez diverse combinații. Ziua este bună dacă o combinație este reușită și postabila, iar în caz contrar..trebuie să spăl câteva boluri, spatule, cratițe și linguri pe stomacul gol. 😀          * Postabil = Care pot fi postat în mediul online fără ca autorul să se facă de rușine. (cuvânt și definiție inventate de mine)

Nu știu ce părere aveți în legătură cu aspectul acestei prăjituri, însă vă pot spune că gustul este fenomenal. A trecut ceva timp de când nu am mâncat o prăjitură atât de gustoasă, fină, ușoară și cremoasă, prin urmare sunt sigură că o s-o refac de multe ori.


2.1.1-min3.1.1-min


Untitled-4


Prăjitură cu Aromă de Caramel (fără zahăr, fără făină albă, fără frișcă, fără unt)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Prăjitură cu Aromă de Caramel (fără zahăr, fără făină albă, fără frișcă, fără unt)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Portii Timp de preparare
6 portii 40 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 de minute 9 ore
Ingrediente
Blaturi
Crema
Glazura
Portii: portii
Unitati:
Etape
Blaturi
  1. Într-un bol mare, mixam ouăle și eritritolul cu stevia până când compoziția își triplează volumul și devine foarte aerată. Procesul de mixare va dura aproximativ 10 minute.
  2. Cernem peste făina de ovăz, laptele praf degresat, făina de konjac și vanilia măcinată. Încorporăm toate ingredientele cu ajutorul unei spatule folosind mișcări de jos în sus, dispre centru spre exterior, pentru a nu scoate prea mult aer din compoziție.
  3. Turnăm compoziția într-o formă pătrată cu diamentru de 20cm și o coacem timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Fiecare cuptor este diferit, prin urmare puteți prelungi timpul de coacere dacă este cazul.
  4. Transferăm prăjitura pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.
Crema
  1. Punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Este important ca apa să fie rece, pentru că apa caldă va dizolva gelatina.
  2. Amestecăm laptele cu picăturile flavdrops și șofranul într-o cratiță pe care ulterior o punem pe foc pentru a încălzi amestecul. Laptele nu trebuie să fiabra, ci să fie doar foarte cald.
  3. Batem gălbenușurile cu eritritolul până când acestea se deschid la culoare și își dublează volumul.
  4. Adăugăm amidonul și mai mixăm puțin compoziția pentru a-l încorpora. Turnăm 1/3 din laptele fierbite peste gălbenușuri, mixam, după care adăugăm laptele rămas și mixam până la omogenizare.
  5. Transferăm amestecul înapoi în cratiță și, amestecând continuu cu o spatulă sau cu un tel, gătim crema până când aceasta s-a îngroșat considerabil. Această cremă se gătește la flacără mică, iar un indiciu că această este gata ar fi dispariția gustului de amidon. Procesul de gătire durează aproximativ 5 minute.
  6. Scurgem bine foile de gelatină, le adăugăm la crema fiebrite și amestecăm totul cu spatula pentru a dizolva gelatina.
  7. Acoperim crema cu folie transparentă pentru a preveni formarea pieliței pe suprafața cremei și o lăsăm să se răcească complet.
Asamblare
  1. Tăiem pe orizontală prăjitura preparată anterior pentru a obține trei blaturi egale. Atenție, această prăjitură este foarte moale și veți avea nevoie de un cuțit ascuțit pentru a o tăia frumos.
  2. Așezam primul blat în forma în care s-a copt prăjitura și turnăm 1/3 din cremă. Punem peste cel de-al doilea blat și îl acoperim cu jumătate din crema rămasă. Așezam ultimul blat și întindem uniform ultima treime de cremă.
  3. Punem prăjitura în frigider și o ținem acolo peste noapte sau timp de 8 ore.
Glazura
  1. Combinăm cele 8g de amidon cu laptele și amestecăm până la omogenizare. Pentru evitarea formării cocoloaselor, este important ca laptele să fie rece.
  2. Punem îndulcitorul Tagatesse într-o cratiță mică.
  3. Îl topim și îl încălzim până când începe să facă bule și își schimbă culoarea. Vă recomand să folosiți cel mai mic ochi de la arangaz setat la minim, pentru că îndulcitorul devine amar atunci când se arde. Mie îmi place să iau cratița de pe foc atunci când îndulcitorul începe să facă bule că să mă asigur că nu-l ard. Îl amestec timp de 30 de secunde cu spatulă din silcon și abia după pun cratiță înapoi pe foc și adaug celelalte ingrediente.
  4. Treptat, turnăm amestecul de lapte peste îndulcitorul caramelizat.
  5. Amestecând continuu, gătim sosul timp se 2 minute pentru ca acesta să se îngroașe. Adăugăm foile de geltina și amestecăm sosul până la dizolvarea acesteia. Îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
  6. Scoatem prăjitura din frigider, o așezam pe grătar și turnăm în tranșe glazura de caramel. Este posibil să nu aveți nevoie de toată glazura.
  7. Punem prăjitura înapoi în frigider și o lăsăm incă 30 de minute pentru că glazura să se intărească puțin. Tăiem prăjitură în șase dreptunghiuri egale și o servim.
  8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-181

O porție de prăjitură cu aromă de caramel are 197kcal, 5.7g de grăsimi, 28.3g de carbohidrați și 12.6g de proteine!


Folosiți codul DNI15 pentru a obține un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20%pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

 

 

You may also like

4 comentarii

  1. Vai.. Te „urăsc” atât de mult :'( mi-aș dori sa am și eu atâta răbdare. Am făcut câteva din rețetele tale și nu am alt cuvânt decât..minunat! Acum ma obligi să fug în bucătărie și sa îmi pun răbdarea la încercare:)) o zi minunata și spor la prajiturit ?

    1. Madalina, iti multumesc din suflet pentru apreciere! 😀
      Chiar sper sa iti gasesti motivatia pentru a face aceasta prajitura, pentru ca este delicioasa. :*

  2. Tatiana ce este indulcitorul Tagatesse?Pot sa-l inlocuiesc cu alt indulcitor deoarece nu gasesc acest Tagatesse?Trebuie sa-ti precizez ca nu locuiesc in Romania si aici nu exista acest indulcitor…

Lasă un răspuns la Mădălina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *