Prajitura cu Aroma de Cappucino (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)

Sunt singura care si-a dorit ca ceva atat de bun precum un cappucino sa fie mai mult decat o bautura? Sper ca nu, pentru ca va prezint o prajitura care o sa va incante cu siguranta!

2 copy

 

 

De fiecare data cand imi comand arome noi, sunt foarte nerabdatoare sa le incerc. Cei de la NoSugarShop au un asortiment atat de mare, incat intampin dificultati in a alege doar cateva.

Recent m-am ales cu aroma de cappucino si, desi eram sceptica inainte de comanda, m-am indragostit de ea de la prima deschidere.

Pentru a o pune in valoare, am hotarat sa adaug cacao si sa creez o prajitura care sa merite un loc la noi in stomac. 🙂

5

Aceasta prajitura este cremoasa, moale, super aromata si foarte sanatoasa!

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sustin ca prajiturile clasice nu sunt gustoase, insa cantitatea de zahar, unt sau margarina folosita pentru prepararea multora este rusinoasa. Untul contine grasimi nesaturate care sunt extrem de nesanatoase, margarina nu este un produs natural, iar zaharul = calorii goale. De cele mai multe ori, gustul nu reflecta calitatea produsului din punct de vedere nutritiv, iar alegerile alimentare pe care le facem ne pot afecta sanatatea.

Sincer va spun, prajitura mea cu aroma de cappucino este atat de buna, incat nu o sa simtiti ca faceti vrun compromis cu privire la gust.

Sa incepem!

 

Prajitura cu Aroma de Cappucino (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Prajitura cu Aroma de Cappucino (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
35-40 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Intr-un bol mare, amestecam faina de cocos cu faina de orez, amidonul, laptele praf degresat, pudra de vanilie, praful de copt, sarea si eritritolul.
  2. Adaugam oul, albusurile, laptele de ovaz si aroma de cappucino si mixam totul timp de 2-3 minute. Daca este nevoie, curatam peretii si continuam mixarea.
  3. Turnam 2/3 din compozitie intr-o forma din silicon cu diametrul de 20cm, iar in compozitia ramasa adaugam cele 5g de cacao si le incorporam foarte bine.
  4. Transferam amestecul intr-un sac de patiserie sau intr-o punga curata din plastic, ii taiem varful si formam 4 linii groase pe suprafata compozitiei din forma.
  5. Cu un cutit sau cu o ustensila mai aplatizata, trasam pe orizontala 5 linii pentru a obtine un modelul in cauza. Pentru fiecare linie schimbam partea din care incepem trasarea.
  6. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute. Un alt indiciu este faptul ca atunci cand prajitura este coapta, acesta se indeparteaza de peretii fomei.
  7. Racim prajitura timp de 10 minute in forma, dupa care o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Se poate consuma atat calda, cat si rece.
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia, faina de orezaroma de cappucino, pudra de vanilie si laptele praf degresat le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

NutritionLabel-71

O portie de prajitura are doar 114kcal!!!

Ii multumesc lui John Stenhouse, pentru ca el a fost cel care a inventat eritritolul: indulcitorul natural fara calorii. Aleluia! 🙂


 

Sanatatea are gust.

Cu drag,

T♥

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *