Popcorn Perfect cu Sare (100% homemade)

Cu tărie cred că nu este vorba doar de mâncare, ci și de amintirile care ne leagă de un anume preparat. De fiecare dată când mă gândesc la plăcinte, îmi amintesc de mama, când mă gândesc la sos alb cu pui și ciuperci, îmi aduc aminte de bunica, iar când mă gândesc la popcorn, îmi răsar în minte amintiri cu serile frumoase petrecute la cinema.

Sunt de părere că latura emoțională a mâncării este la fel de importantă și semnificativă ca cea răspunzătoare de gust, aromă și textură. Cred că toți avem anumite preparate, alimente sau snacks-uri care pur și simplu ne dau o stare și trezesc amintiri. Pe lângă serile serile petrecute la cinema, popcorn-ul îmi aduce aminte de parcurile de distracții din copilărie și târgurile pentru copii.

M-am gândit că nu sunt singura care a știut să aprecieze o porție bună de popcorn, de aceea am hotărât să împărtășesc și cu voi rețeta care niciodată nu dă greș. Nu este un snack pe care îl mănânc săptămânal și nu pot spune nici lunar, însă atunci când o fac mă bucur din plin de un popcorn gustos făcut în casă. Îi puteți adăuga și alte condimente, însă mie îmi place simplu cu sare și sunt sigură că o să vă placă și vouă. Eu am folosit unt și ulei nerafinat de cocos. Puteți folosi și ulei rafinat de cocos, însă eu cred că îi da o aromă aparte care mie îmi place la nebunie. Nu, nu miroase a cocos, pentru că se folosește și unt, însă va avea o aromă dulce și bogată.Popcorn Perfect cu Sare (100% homemade)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 3 minute
Timp de gatire
5 minute
Portii Timp de preparare
2 portii 3 minute
Timp de gatire
5 minute
Popcorn Perfect cu Sare (100% homemade)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 3 minute
Timp de gatire
5 minute
Portii Timp de preparare
2 portii 3 minute
Timp de gatire
5 minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Puneți uleiul și untul într-o oală adâncă și destul de mare. Încălziți amestecul până când untul s-a topit complet.
  2. Adăugați porumbul, acoperiți oala cu un capac și gătiți porumbul la foc mediu. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți capacul de la oală sau alegeți unul care să vină perfect și să se creeze o închidere fixă.
  3. Floricele sunt gata atunci când porumbul nu mai sare. Tot procesul nu durează mai mult de 5 minute. Adăugați imediat sarea, pentru o aderență cât mai bună. Mie îmi place să adaug sarea treptat, în timp de amestec florcielele, pentru că mă asigur că am distribuit sarea uniform.
  4. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagina care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta


O porție de popcorn va avea 393kcal, 23.5g de grăsimi, 35g de carbohidrați și 7.6g de proteine!

Da, știu, nu este tocmai puțin, însă pentru mine popcorn-ul este o plăcere vinovată și am vrut să împărtășesc rețeta mea simplă cu voi.


You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *