Placinta cu Branza si Stafide (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

De fiecare data cand intram in statia de metrou din Piata Romana, simteam mirosul placut al copturilor proaspete cu branza dulce si stafide. Si cum stateam in asteptarea trenului, ma gandeam ce bunatati pot face eu in aceasta combinatie. Soarta insa nu era de partea mea, pentru ca de fiecare data cand ajungeam acasa, realizam ca imi lipeste cate ceva din ingrediente.

Dar pentru ca sunt o pofticioasa incurabila, m-am mobilizat si am facut, in sfarsit, o placinta delicioasa cu branza si stafide.

3

Dulce, savuroasa si usoara, aceasta placinta s-a lasat asteptata, dar sa stiti ca a meritat!

Placinta cu Branza si Stafide (fara zahar, fara gluten, fara grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Placinta cu Branza si Stafide (fara zahar, fara gluten, fara grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Ingrediente
Aluat
Umplutura
Portii: portii
Unitati:
Etape
Aluat
  1. Punem toate ingredientele intr-un bol si incepem sa le amestecam cu mana. Trebuie sa obtinem un aluat ferm.
  2. Punem aluatul pe masa de lucru si il intidem cu suciorul intr-un cerc. Cercul trebuie sa fie mai mare decat partea inferioara a formei in care veti coace placinta. Eu va recomand sa folositi o forma din silicon cu diametrul de 22 cm.
  3. Asezam cerul de aluat in forma si ii modelam in fuctie de aceasta presand usor, uniformizand si marginile.
Umplutura
  1. Toate ingredientele le amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
  2. Turnam umplutura peste aluat si o nivelam. Coacem placinta, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute sau pana cand placinta s-a rumenit usor pe margini.
  3. O lasam sa se raceam 15 minute in forma, dupa care fie o portionam in 8 felii si o servim calda, fie o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Se poate servi atat calda cat si rece, insa eu o prefer sa o incalzesc inainte de servire.
Notitele retetei

Eritritolul si pudra de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

Valorile nutritionale pentru 1 portie de Placinta cu Branza si Stafide
Valorile nutritionale pentru 1 portie de Placinta cu Branza si Stafide

Valorile nutritionale ale acestui desert arata grozav, nu-i asa?

15g de proteine per portie si numai 3g de grasimi!

Sanatos nu inseamna fara gust si vice versa.

Cu drag,

T

De fiecare data cand intram in statia de metrou din Piata Romana, simteam mirosul placut al copturilor proaspete cu branza dulce si stafide. Si cum stateam in asteptarea trenului, ma gandeam ce bunatati pot face eu in aceasta combinatie. Soarta insa nu era de partea mea, pentru ca de fiecare data cand ajungeam acasa, realizam ca imi lipeste cate ceva din ingrediente.

Dar pentru ca sunt o pofticioasa incurabila, m-am mobilizat si am facut, in sfarsit, o placinta delicioasa cu branza si stafide.

3

Dulce, savuroasa si usoara, aceasta placinta s-a lasat asteptata, dar sa stiti ca a meritat!

Placinta cu Branza si Stafide (fara zahar, fara gluten, fara grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Placinta cu Branza si Stafide (fara zahar, fara gluten, fara grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Portii Timp de preparare
8 portii 15 minute
Timp de gatire
35 de minute
Ingrediente
Aluat
Umplutura
Portii: portii
Unitati:
Etape
Aluat
  1. Punem toate ingredientele intr-un bol si incepem sa le amestecam cu mana. Trebuie sa obtinem un aluat ferm.
  2. Punem aluatul pe masa de lucru si il intidem cu suciorul intr-un cerc. Cercul trebuie sa fie mai mare decat partea inferioara a formei in care veti coace placinta. Eu va recomand sa folositi o forma din silicon cu diametrul de 22 cm.
  3. Asezam cerul de aluat in forma si ii modelam in fuctie de aceasta presand usor, uniformizand si marginile.
Umplutura
  1. Toate ingredientele le amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
  2. Turnam umplutura peste aluat si o nivelam. Coacem placinta, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute sau pana cand placinta s-a rumenit usor pe margini.
  3. O lasam sa se raceam 15 minute in forma, dupa care fie o portionam in 8 felii si o servim calda, fie o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Se poate servi atat calda cat si rece, insa eu o prefer sa o incalzesc inainte de servire.
Notitele retetei

Eritritolul si pudra de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

Valorile nutritionale pentru 1 portie de Placinta cu Branza si Stafide
Valorile nutritionale pentru 1 portie de Placinta cu Branza si Stafide

Valorile nutritionale ale acestui desert arata grozav, nu-i asa?

15g de proteine per portie si numai 3g de grasimi!


Untitled-2

You may also like

4 comentarii

    1. Da, sigur, ba chiar iti recomand sa inlocuiesti indulcitorul lichid cu 80-90g de eritritol cu stevia sau cu un alt indulcitor similar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *