Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju (fara zahar, fara gluten, 100% naturale)
Imprima reteta
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju (fara zahar, fara gluten, 100% naturale)
Imprima reteta
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Ingrediente
Portii:9 portii
Etape
  1. Punem curmalele intr-un bol si turnam deasupra 200ml de apa fierbinte. Le lasam in apa sa se rehidrateze timp de 8 ore sau peste noapte.
  2. Curmalele si apa in care au stat le transferam intr-un blender, si pasam tot pana cand obtinem o pasta. Turnam compozitia obtinuta intr-un bol mare, adaugam indulcitorul lichid si amestecam.
  3. Punem nucile de caju in blender si le maruntim putin. Eu prefer sa le las mai mari, pentru ca in produsul final sa se simta bucatile de caju.
  4. Adaugam nucile de caju maruntite si fulgii de ovaz la pasta de curmale. Cu mainile sau cu o spatula de silicon amestecam foarte bine toate ingredientele pana cand compozitia se leaga.
  5. Transferam totul intr-o tava din silicon cu diametrul de 20cm si presesam cu mainile pana la uniformizare. Acoperim tava cu folie alimentara si o punem in frigider, unde o lasam timp de 8 ore sau peste noapte.
  6. Trecem cu un cutit intre compozitie si peretii formei pentru o eliberare mai usoara. Rasturnam cu grija compozitia pe un tocator si o taiem in 9 patrate, cat se poate de egale.
  7. Pentru a optimiza pastrarea, puteti pune patratele in pungi individuale in frigider.
Notitele retetei

Indulcitorul lichid cu stevia il puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro, iar vanilia macinata aici.


Nucile caju le puteti comanda de pe www.vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.