Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju (fara zahar adaugat, fara gluten, 100% naturale)

Ador dulciurile care sunt portabile si le pot lua cu usurinta la pachet, iar aceste Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju fac parte din aceasta categorie.

Sunt dulci, hranitoare, sanatoase si 100% naturale!

1 copy

Fara zahar adaugat, cu grasimi sanatoase din nucile de caju si fara gluten, aceste patratele sunt minunate.

Acest desert contine fulgi de ovăz, iar ovăz = sanatate.

Ovăzul constituie optiunea cea mai sanatoasa pentru un mic dejun perfect pentru ca:

  • reduce nivelul de colesterol;
  • intareste sistemul imunitar;
  • protejeaza inima;
  • regleaza nivelul de zahar din sange;
  • reduce riscul de diabet de tip 2;
  • reduce apetitul;
  • ajuta la controlul greutatii corporale.

Pe langa faptul ca aceste patratele sunt bune pentru voi, se fac usor si necesita foarte putine ingrediente.


 

Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju (fara zahar, fara gluten, 100% naturale)
Imprima reteta
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju (fara zahar, fara gluten, 100% naturale)
Imprima reteta
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Portii
9 portii
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 8 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Punem curmalele intr-un bol si turnam deasupra 200ml de apa fierbinte. Le lasam in apa sa se rehidrateze timp de 8 ore sau peste noapte.
  2. Curmalele si apa in care au stat le transferam intr-un blender, si pasam tot pana cand obtinem o pasta. Turnam compozitia obtinuta intr-un bol mare, adaugam indulcitorul lichid si amestecam.
  3. Punem nucile de caju in blender si le maruntim putin. Eu prefer sa le las mai mari, pentru ca in produsul final sa se simta bucatile de caju.
  4. Adaugam nucile de caju maruntite si fulgii de ovaz la pasta de curmale. Cu mainile sau cu o spatula de silicon amestecam foarte bine toate ingredientele pana cand compozitia se leaga.
  5. Transferam totul intr-o tava din silicon cu diametrul de 20cm si presesam cu mainile pana la uniformizare. Acoperim tava cu folie alimentara si o punem in frigider, unde o lasam timp de 8 ore sau peste noapte.
  6. Trecem cu un cutit intre compozitie si peretii formei pentru o eliberare mai usoara. Rasturnam cu grija compozitia pe un tocator si o taiem in 9 patrate, cat se poate de egale.
  7. Pentru a optimiza pastrarea, puteti pune patratele in pungi individuale in frigider.
Notitele retetei

Indulcitorul lichid cu stevia il puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro, iar vanilia macinata aici.


Nucile caju le puteti comanda de pe www.vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta

 

 

Valorile nutritionale pentru 1 portie de Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju
Valorile nutritionale pentru 1 portie de Patratele cu Fulgi de Ovaz si Caju

 

Sunt hranitoare si gustoase si au 200 de calorii per portie, insa credeti-ma este o portie pe cinste. 🙂

Daca nu va place sa folositi cuptorul sau pur si simplu va plac dulciurile raw vegan, acest desert este pentru voi.


 

Untitled-2

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *