Desi denumirea blogului este “Dulciurile Nu Ingrasa” si teoretic ar trebui sa postez numai retete dulci, practic cred ca o sa mai existe exceptii. Pentru ca foarte multa lume ma intreaba ce mananc in afara de dulciuri si imi cer retete de feluri principale, am hotarat sa mai fac din cand in cand cate o postare care sa clarifice situatia. 😀
Astazi va propun o reteta de paste care mie personal imi place la nebunie! Desi nu mananc smantana foarte des, o “tolerez” pe cea cu 12% grasime si o folosesc atunci cand ma izbeste vreo pofta. Versiunea pe care v-o propun este muuult mai prietenoasa cu silueta, contine mai putini carbohidrati si presupune folosirea unei cantitati mult mai mici de grasimi.
Am ales sa folosesc taietei angel hair din faina de konjac de la NoCarb Noodle, pentru ca sunt subtiri si textura cauciucata nu se mai simte atat de tare.
Mie imi plac pastele din faina de konjac si va recomand sa le incercati, pentru ca:
- nu contin gluten;
- nu contin soia;
- nu contin zahar;
- nu contin grasimi;
- absorb aromele sosului in care au fost gatite;
- sunt potrivite pentru cei care urmeaza o dieta low-carb;
- sunt bune in preparate dulci si sarate.
Am preparat aceste paste si pentru degustarea din cadrul seminarului de nutritie “Fii activ si slabeste mancand“, iar dupa mi s-a cerut si reteta (un semn bun dupa parerea mea)! 😀
Pentru ca imi place sa ma tin de cuvant, va prezint versiunea mea de paste cu sos alb si sper s-o incercati. Eu mereu marinez carnea de pui si aceasta reteta nu a fost o exceptie, pentru ca eu cred ca marinarea transforma puiul banal in ceva aromat, moale si foarte gustos. Scoateti tigaia, cutitul si tocatorul, pentru ca incepem sa gatim!
- 2 pungi taietei angel hair din faina de konjac (eu am folosit NoCarb Noodle)
- 5 g unt 82% grasime
- 5 ml ulei de floarea soarelui
- 70+70 g ceapa
- 500 g piept de pui
- 1 lingurita sare
- 1+1/2 lingurita usturoi granulat
- 1/4 lingurita piper alb
- 250 g ciuperci
- 50+50 ml vin alb sec
- 150 ml apa
- 250 g smantana lichida 12% grasime (eu am folosit Zuzu)
- 1 lingurita faina de konjac
- Pieptul de pui se curata de grasime, se taie in cuburi si se transfera intr-un bol. Tocam 70g de ceapa julien si o punem in acelasi bol. Presaram putina sare, usturoi granulat si piper alb si turnam 50ml de vin alb. Amestecam totul foarte bine si acoperim bolul cu folie alimentara. Punem puiul in frigider si il lasam acolo timp de 12 ore.
- Puneti pastele intr-o strecuratoare si clatiti-le cu apa rece timp de 2-3 pana sau pana cand a disparut mirosul de calciu. Transferati-le intr-un bol si lasati-le acolo pana cand preparam sosul.
- Tocam ceapa ramasa marunt si ciupercile in felii subtiri.
- Punem uleiul si untul intr-o tigaie si le incalzim pana cand cel din urma s-a topit complet. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam puiul marinat si il gatim timp de 3-4 minute amestecand continuu.
- Se adauga condimetele si ciupercile si totul se mai gateste inca 2-3 minute.
- Tunam vinul ramas si apa si lasati totul sa fiarba inabusit timp de 20-25 de minute.
- Se adauga smantana amestecata cu faina de konjac si se mai clocoteste putin. Va recomand sa gustati sosul pentru a va asigura ca acesta este condimentat suficient.
- Adaugam pastele si fierbem totul timp de 3 minute.
- Enjoy!
Taietei angel hair din faina de konjac de la NoCarb Noodle ii puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.
© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.
O portie de 100g are 88kcal, 3.9g de grasimi, 2.2g de carbohidrati si 10.3g de proteine!