Paste Bolognese Dietetice (low-carb, low-fat, cu mai putine calorii)

V-am spus intr-un articol anterior ca o sa postez din cand in cand retete de feluri principale si a venit momentul sa va prezint cea de-a doua reteta de paste din colectia mea.

Daca sunteti ca mine si nu ati mancat paste bologneze clasice de ani de zile, aceasta reteta o sa va aduca zambetul de buze, pentru ca am reusit sa fac versiune dietetica foarte reusita. Pastele bolognese pe care vi le propun au mult mai putine grasimi, mai putini carbohidrati, sunt foarte aromate, iar eu le mananc cu placere de fiecare data.

Pe www.nosugarshop.ro au aparut niste paste noi cu faina de konjac si faina de orez, iar eu am ramas foarte placut surprinsa dupa ce le-am gustat. Daca nu va plac pastele din faina de konjac, va recomand sa le incercati pe acestea, pentru ca sunt mai moi. Avand doar 12kcal/100g, eu cred ca taieteii angel hair din faina de konjac si faina de orez chiar merita o sansa! 😀


1


Paste Bolognese Dietetice (low-carb, low-fat, cu mai putine calorii)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
5 portii 20 minute
Timp de gatire
90 de minute
Portii Timp de preparare
5 portii 20 minute
Timp de gatire
90 de minute
Paste Bolognese Dietetice (low-carb, low-fat, cu mai putine calorii)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
5 portii 20 minute
Timp de gatire
90 de minute
Portii Timp de preparare
5 portii 20 minute
Timp de gatire
90 de minute
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Puneti pastele intr-o strecuratoare si clatiti-le cu apa rece timp de 2-3 pana sau pana cand a disparut mirosul de calciu. Transferati-le intr-un bol si lasati-le acolo pana cand preparam sosul.
  2. Ceapa se toaca foarte marunt, iar morcovul si telina se dau pe razatoare.
  3. Intr-o tigaie, incalzim uleiul, adaugam untul si asteptam ca acesta sa se topeasca complet. Adaugam ceapa si o calim putin.
  4. Peste ceapa calita, se adauga morvocul si telina si se gatesc timp de 2 minute amestecand periodic. Adaugam carnea si o gatim, amestecand continuu, pana cand aceasta s-a inchis la culoare si si-a micsorat volumul.
  5. Adaugam rosiile uscate, condimentele si vinul, amstecam bine si lasam totul sa se gateasca timp de 5 minute la foc moderat.
  6. Pasta de tomat se dilueaza cu cele 250ml de apa si se toarna in tigaie. Micsoram flacara aragazului si gatim sosul timp de doua ore. La nevoie, se mai poate adauga putin apa, insa nu reduceti timpul de gatire. Combinam laptele rece cu faina de konjak. Adaugam amestecul si gatim sosul inca 2 minute sau pana cand acesta s-a ingorsat putin.
  7. Adaugam pastele si fierbem totul timp de 3 minute.
  8. Inainte de servire fiecarei portii i se adauga 8g de parmezan ras.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Taieteii angel hair din faina de konjac si orez ii puteti gasi exclusiv pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-4

O portie de 100g are 96kcal3.5g de grasimi, 3.4g de carbohidrati si 10.4g de proteine!


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *