Pandispan cu Cirese (fara zahar, fara faina alba, Dukan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Pandispan cu Cirese (fara zahar, fara faina alba, Dukan, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Portii Timp de preparare
9 portii 15 minute
Timp de gatire
20-25 de minute
Ingrediente
Portii:9 portii
Etape
  1. Spalam bine ciresele si le curatam de samburi. Cantitatea de cirese cu samburi, de care veti avea nevoie pentru a obtine cele 170g fara, va varia in functie de marimea acestora.
  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu sarea si cele 55g de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare.
  3. Cele 55g de eritritol ramase le adaugam la galbenusuri. Mixam galbenusurile pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de konjac si vanilia si mai mixam putin compozitia pentru a le incorpora.
  4. Turnam compozitia de galbenusuri peste spuma din albusuri si, cu ajutorul unei spatule din silicon, incorporam galbenusurile.
  5. Adaugam jumatate din faina de ovaz si o incorporam cu grija de jos in sus, dispre centru spre exterior. Motivul pentru care incorporam faina si nu mixam compozitia este acela ca vrem sa pastram cat mai mult aer in albusuri. Adaugam faina ramasa si repetam procesul de incorporare.
  6. Turnam compozitia intr-o forma patrata din silicon cu diametrul de 20cm si adaugam ciresele.
  7. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Facem acest lucru pentru ca prajitura sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Pentru ca de aceasta data m-am grabit, se poate vedea ca pandispanul meu s-a lasat putin.
  8. Scoatem prajitura cu grija din forma, o punem pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Decoram prajitura cu eritritol pudra si o taiem in 9 patrate egale.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Faina de konjac, eritritolul cu stevia si faina de ovaz le gasi pe www.nosugarshop.ro.

 


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.