Paine Dietetica (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)

Unele retete apar pentru ca ma simt inspirata, altele pentru ca mi se face pofta de ceva, insa exista retete care apar din necesitate. 😀

Am fost intrebata de multe ori daca mananc paine, ce fel de paine mananc si in ce cantitati. Adevarul este ca eu mananc doar 1-2 felii de paine pe zi la micul dejun si niciodata nu o sa ma vedeti mancand paine alba. O aleg mereu pe cea de la Alnatura din faina de secara, pentru ca imi place cel mai mult (pe care o gasiti in magazinul german dm).

Aproape in fiecare dimineata mananc o omleta din 3 albusuri, o felie de paine, un iaurt grecesc, plus inca ceva (in functie de ce am in frigider). Intr-o seara, mi-am dat seama ca nu mai am nici macar o faramitura de paine si nu aveam nici urma de dorinta sa scot masina din garaj. Am hotarat sa este cazul sa fiu inventiva si sa incerc sa fac o paine dietetica. Eram sceptica si nu aveam asteptari foarte mari, insa era singura solutie pe care eram dispusa s-o accept.

Din fericire, asteptarile mele au fost depasite, iar eu am mancat cu o deosebita placere painea facuta de mine. Desi nu este la fel de pufoasa ca painea din faina de grau, va asigur ca este o alternativa gustoasa si mult mai sanatoasa.


1-min3.2-min


Paine Dietetica (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
550 g 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
85 de minute 20-30 de minute
Portii Timp de preparare
550 g 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
85 de minute 20-30 de minute
Paine Dietetica (fara zahar, fara gluten, 100% sanatoasa)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
550 g 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
85 de minute 20-30 de minute
Portii Timp de preparare
550 g 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
85 de minute 20-30 de minute
Ingrediente
Portii: g
Unitati:
Etape
  1. Combinam mixul de fibre cu faina de orez, whey-ul, eritritolul cu stevia, sarea si usturoiul granulat (daca este cazul). Acum puteti adauga si alte condimente la alegere (oregano, busuioc, etc.).
  2. Adaugam drojdia proaspata in laptele fierbinte si amestecam totul pana la dizolvarea completa a drojdiei.
  3. Turnam laptele cu drojdie peste ingredientele uscate, adaugam albusurile si uleiul si incepem sa incorporam ingredientele umede.
  4. Framantam aluatul pana cand acesta s-a legat. Il transferam pe blatul de lucru pe care am presarat in prealabil putina faina de orez.
  5. Continuam sa framantam aluatul timp de minim 5 minute, adaugand treptat cele 20g de faina de orez ramase.
  6. Impartim aluatul in doua bucati egale si formam doua fasii lungi.
  7. Impletim painea si o transferam intr-o tava de cozonac. Eu am folosi o forma din aluminiu.
  8. Acoperim forma cu o punga de copt si o lasam sa creasca timp de 30 de minute. Coacem paine in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de o ora. Dupa expirarea celor 60 de minute, inlaturam punga si mai coacem paine inca 25-30 de minute.
  9. O lasam sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
  10. Enjoy!
Notitele retetei

Mixul de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, faina de orez si eritritolul cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Whey-ul/pudra proteica fara aroma o puteti comanda de pe www.myprotein.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta


NutritionLabel-163

O portie de 100g are 178kcal, 3.1g de grasimi, 15.7g de carbohidrati si 13.4g de proteine!


Folositi codul DNI15 pentru a obtine un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comanda plasata pe www.myprotein.ro. Acesta nu este un cod de comision.Screen Shot 2015-12-04 at 18.22.01


Untitled-2

You may also like

4 comentarii

    1. Am adaugat whey ca sa cresc cantitatea de proteine din paine. Nu am incercat sa o fac fara, de aceea nu va pot spune cum si daca va iesi.

Lasă un răspuns la Ioana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *