Pâine cu Făină de Secară și Făină de Spelta
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
12 portii 40 de minute
Timp de gatire
65-70 de minute
Portii Timp de preparare
12 portii 40 de minute
Timp de gatire
65-70 de minute
Pâine cu Făină de Secară și Făină de Spelta
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
12 portii 40 de minute
Timp de gatire
65-70 de minute
Portii Timp de preparare
12 portii 40 de minute
Timp de gatire
65-70 de minute
Ingrediente
Aluat
Decor
Portii:12 portii
Etape
  1. Combinați făina de secară cu făina de spelta, drojdia, sarea și îndulcitorul. Eu am folosit o drojdie uscată care se amestecă direct cu făină, însă vă recomand să citiți instrucțiunile de pe ambalajul drojdiei pe care o aveți.
  2. Adăugați apa călduță și frământați aluatul timp de 15 minute. Vă recomand să folosiți un mixer de masă sau o mașină de făcut pâine pentru frământare, pentru că aluatul rezultat va fie destul de umed și lipicios.
  3. Puneți aluatul într-un vas curat, acoperiți vasul cu folie alimentară și puneți-l într-un loc călduros, ferit de curenți de aer reci. Lăsați aluatul să dospească timp de 40 de minute, timp în care acesta ar trebui să-și dubleze volumul.
  4. După 40 de minute, presărăm puțină făină de secară pe blatul de lucru și așezam aluatul. Îl întindem puțin și îl rulăm pentru a forma o franzelă. La nevoie, mai presărați puțină făină, însă nu va recomand să folosiți mai mult de două linguri, pentru că aluatul o să devină prea dens.
  5. Așezam franzelă într-o formă de chec tapetata cu hârtie de copt, acoperim forma cu folie alimentară și lăsăm pâinea să dospească din nou timp de 40 de minute. Da, știu, în poză nu există hârtie de copt în peisaj, însă... omul din greșeli învață.
  6. Batem oul cu sare, ungem pâinea cu acest amestec și presărăm semințele. Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius. Introducem o tavă pe treapă inferioară și tunam aproximativ 80ml de apa. Atunci când apa începe să se încălzească, introducem pâinea în cuptor și o coacem timp de 65-70 de minute. Când semințele o să înceapă să prindă culoare, vă recomand să acoperiți pâinea cu o bucată de folie de aluminiu pentru a preveni arderea acestora.
  7. Transferăm pâinea pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.
  8. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.