Mousse de Dovleac (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi)

Acest desert este pentru zilele in care nu aveti nici urma de dorinta sa faceti de la zero o crema de vanilie. Acest mousse se prepara foarte rapid, insa va avea gustul unui desert special, demn de o cofetarie cu pretentii. 😀


1-min


Daca cineva o sa-mi spuna vreodata ca nu are zile in care daca nu i-ar fi foame nici macar nu s-ar ridica din pat, eu o sa-i spun ca minte cu nerusinare. Exista zile in care nu imi mai simt picioarele si nu imi este rusine sa recunosc ca in astfel de momente nu vreau sa fac absolut ni-mic, insa nu imi permit acest lucru, pentru ca totul are un pret. Faptul ca am ales sa ma alimentez sanatos si am renunatat sa mai mananc in restaurante mi-a incarcat putin programul, pentru ca asta inseamna sa am mereu ceva in frigider. Daca am pofta de ceva dulce, trebuie sa-mi fac sau pur si simplu nu o sa am nimic, prin urmare incerc sa fiu inventiva in zilele in care simt ca sunt franta.

Am ales sa va prezint reteta mea de mousse de dovleac, pentru ca este un desert de sezon si are o lista destul de scurta de ingredinte. Am spus ca este un desert cu preparare rapida, pentru ca vom folosi praf de budinca pentru preprarea bazei si, credeti-ma pe cuvant, budinca se prepara foarte usor. 😀


2-min


3-min


4-min


Untitled-4


Mousse de Dovleac (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Mousse de Dovleac (fara zahar, fara frisca, continut scazut de grasimi)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Portii Timp de preparare
7 portii 20 de minute
Timp de asteptare
8 ore
Ingrediente
Portii: portii
Unitati:
Etape
  1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
  2. Praful de budinca se amesteca si 100ml de lapte, iar laptele ramas se toarna intr-o craticioara si se incalzeste la foc mic.
  3. Adaugam 70g de indulcitor in amestecul de budinca si lapte si mixam totul pana cand obtinem o compozitie spumoasa.
  4. Turnam laptele fierbinte peste compozitia obtinuta anterior, mixam totul, dupa care turnam amestecul inapoi in cratita.
  5. Gatim budinca la foc mic, amestecand continuu, pana cand aceasta s-a ingrosat considerabil.
  6. Scoatem foile de gelatina din apa si le presam pentru a elimina excesul de apa. Punem foile de gelatina in budinca si amestecam totul pentru a distribui uniform gelatina. Adaugam piureul de dovlac, vanilia si scortisoara (optional) si le incorporam. Acum puteti gusta compozitia si daca este nevoie mai puteti adauga putin indulcitor, pentru ca in functie de dovleacul pe care l-ati folosit, piureul de dovleac poate fi mai mult sau mai putin dulce.
  7. Batem albusul cu sarea si cele 20g ramase de indulcitor pana cand obtinem o spuma tare. Turnam 3 linguri de compozitie peste spuma de albusuri si o incorporam cu grija de jos in sus, dispre centru spre exterior, folosind o spatula din silicon. Turnam amestecul rezultat in cratita si il incorporam folosind aceeasi tehnica. Motivul pentru care incorporam si nu mixam compozitia este acela ca vrem sa pastram cat mai mult aer in albusuri.
  8. Turnati mousse-ul in 7 pahare de servire si lasati-l sa se raceasca complet. Puneti paharele in frigider si lasati-le acolo timp de 6-8 ore sau peste noapte.
  9. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie o puteti gasi pe www.vegis.ro.


Reteta de piure de dovleac o gatiti aici.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

 

Partajeaza reteta


In cadrul dietei Dukan, acest desert poate fi consumat incepand cu etapa de croaziera, in cazul dietei clasice, sau incepand cu ziua de marti in cazul celor care urmeaza scara nutritionala. Pentru ca in croaziera se pot consuma doar doua linguri de amidon de porumb (in cazul in care nu ati mai consumat si alte tolerate in aceeasi zi), puteti consuma zilnic 350g de mousse (2,8 portii).


NutritionLabel-145

O portie de 125g de mousse are numai 63kcal, 0.3g de grasimi si 11.9g de carbohidrati!


Mai am o veste minunata pentru cei care inca nu au descoperit site-ul meu preferat www.nosugarshop.ro. Daca pana in acest moment nu ati plasat nici o comanda, puteti beneficia de un discount de 5% la inregistrarea primei comenzi! Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti codul DNI5 in sectiunea dedicata din cosul de cumparaturi. Acesta nu este un cod de comision, prim urmare le multumesc celor de la No Sugar Shop pentru gestul pe care l-au facut pentru cititorii mei.

Screen Shot 2015-10-26 at 09.57.14


Untitled-2

You may also like

2 comentarii

  1. Mmmmm, place place. Tatiana draga, spune-mi, te rog, cum faci piureul de dovleac? Il fierbi in bucati sau il bagi la cuptor si pe urma scoti miezul. Scuze ignoranta mea! Multumesc. Te pup

    1. Reteta pentru piureul de dovleac este pe blog si o gasesti aici, insa il poti coace pentru a-i scoate ulterior miezul. Am vazut multe retete de piure, insa mie imi place sa-l fac in cuptorul cu microunde, pentru ca nu pierd atat de multa apa si dovleacul se coace intr-un timp mai scurt. Unii storc dovleacul pentru eliminarea apei, insa mie imi place piureul mai fluid atunci cand lucrez cu el in prajituri.

      Cu drag,
      -T ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *