Mousse Proteic de Ciocolata cu Zmeura (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)

Fac dulciuri noi mereu si unele ajung in gunoi, unele sunt foarte gustoase, iar altele sunt pur si simplu senzationale. De fiecare data cand fac un desert care imi cucereste ireversibil papilele gustative, realizez ca daca nu incerci, ai multe de pierdut.

Pentru realizarea acestui mousse, am combinat branza cremoasa degresata de vaci cu ciocolata topita si, sincer, nu eram sigura ca aceasta compozitie se va lega impecabil. Am hotarat totusi sa incerc, pentru ca aveam o dorinta mistuitoare de ceva nou, cu ciocolata si fara coacere. #poftedefemei

Mousse-ul meu proteic de ciocolata cu zmeura este pur si simplu fara cusur! Este atat de bun incat, spre rusinea mea, il mancam ca un copil care gusta ceva dulce pentru prima data in viata. Clar, provoaca dependenta! 😀


5-min


11-min

14-min


Acest mousse foooarte cremos, plin de aroma si consistent mi-a satisfacut toate poftele si m-a facut sa-mi aduc aminte de ce m-am indragostit de cofetarie. ♥


6-min


7-min


Mousse Proteic de Ciocolata cu Zmeura (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 15 minute
Timp de asteptare
6-8 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 15 minute
Timp de asteptare
6-8 ore
Mousse Proteic de Ciocolata cu Zmeura (fara zahar, fara frisca, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 15 minute
Timp de asteptare
6-8 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 15 minute
Timp de asteptare
6-8 ore
Ingrediente
Mousse
Ganache
Decor
Portii: portii
Unitati:
Etape
Mousse
  1. Intr-un bol, combinam branza cu eritritolul si mixam totul pana la dizolvarea completa a indulcitorului.
  2. Topim ciocolata in cuptorul cu microunde.
  3. Incalzim putin amestecul de branza in cuptorul cu microunde in cazul in care este rece si incorporam ciocolata topita mixand continuu. In cazul in care compozitia nu este omogena, incalziti-o putin si mixati din nou. Adaugati cacaoa si mixati pana la omogenizare.
  4. Turnam mousse-ul in pahare si il lasam sa se raceasca complet. Mousse-ul rece se pune in congelator pentru 30 de minute.
Ganache
  1. Maruntim ciocolata, o punem intr-un bol, turnam laptele si incalzim amestecul in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Amestecam foarte bine compozitia cu o spatula pana la topirea completa a ciocolatei. Daca este nevoie, mai incalziti putin amestecul.
Asamblare
  1. Scoatem mousse-ul din congelator, turnam ganache-ul si il intindem uniform. Asezam zmeura si punem mousse-ul in frigider pentru 6 ore sau pana cand mousse-ul si ganache-ul s-au intarit. Eu am folosit aroximativ 9 bucati de zmeura per pahar.
  2. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
  3. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia si ciocolata neagra fara zahar le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-113

 

O portie are numai 266kcal si 21g de proteine!


8-minUntitled-2

 

You may also like

2 comentarii

    1. Mihaela, ma bucur tare mult ca iti place cum arata desertul. Paherele le poti gasi aici, la Doraly si pe alte site-uri cu ambalaje si accesorii pentru cofetarie. :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *