Lapte de Migdale cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, fara conservanti, 100% sanatos)

Probabil va intrebati de ce am face lapte de migdale in conditii casnice, tinand cont de faptul ca se gaseste cu usurinta in magazine. Raspunsul este foarte simplu, iar cei care au obiceiul de a citi etichetele probabil il stiu deja.

Eu niciodata nu cumpar un produs nou fara sa citesc ce contine, iar dupa ce citesc, de cele mai multe ori nu-l mai cumpar. 😀

Sunt foarte pretentioasa atunci cand aleg produse alimentare si ii multumesc lui Dumnezeu ca imi permit acest lucru atat din punct de vedere financiar, cat si datorita varietatii de produse.

Pentru ca laptele sa reziste o perioada mai indelungata pe rafturi, se adauga conservanti si agenti de ingrosare. Agentii de ingrosare isi au si ei locul, insa nu le vad utilitatea in lapte.

Laptele de migdale se face foarte usor, de aceea este pacat sa nu-l pregatim in conditii casnice.

 

8

Este pur si simplu delicios, iar satisfactia este si mai mare atunci cand il pregatim singuri.


Laptele de migdale este foarte sanatos, pentru ca este bogat in calciu, vitamine si minerale si nu contine colosterol si grasimi saturate. Este perfect pentru vegani si pentru cei cu intoleranta la lactoza.

Reteta pe care v-o propun este cu aroma de ciocolata, insa cacaoa poate si eliminata sau inlocuita cu aroma naturala de vanilie.

 

5

 

Am ales sa indulcesc laptele cu putine curmale, pentru ca pe langa gustul dulce, obtinem un produs final cu mai multe fibre si nutrienti. Diabeticii si cei care doresc sa scada consumul de zaharuri pe termen scurt, pot inlocui curmalele cu stevia lichida.

 

7

 

Desi nu este identic cu cel de vaca, laptele de migdale este foarte bun si merita incercat. Eu am folosit aproximativ 1150ml de apa plata si am obtinut 1100ml de lapte, dar in cazul in care doriti un lapte mai concentrat, puteti scadea cantitatea de apa folosita pana la 950ml.


Lapte de Migdale cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, fara conservanti, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
1100 ml 10 minute
Timp de asteptare
24 de ore
Portii Timp de preparare
1100 ml 10 minute
Timp de asteptare
24 de ore
Lapte de Migdale cu Aroma de Ciocolata (fara zahar, fara conservanti, 100% sanatos)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
1100 ml 10 minute
Timp de asteptare
24 de ore
Portii Timp de preparare
1100 ml 10 minute
Timp de asteptare
24 de ore
Ingrediente
Portii: ml
Unitati:
Etape
  1. Acoperim migdalele crude cu apa si le lasam sa se hidrateze timp de 24 de ore.
  2. Strecuram migdalele si le clatim foarte bine. Le transferam intr-un blender si adaugam toate celelalte ingrediente. Laptele va iesi mai gustos daca il veti indulci cu curmale, insa pentru o cantitate redusa de zaharuri puteti folosi indulcitor lichid cu stevia. Blenduim totul timp de 3-4 minute sau mai mult, in functie de blender. Compozitia este gata atunci cand se vad doar ramasite de coaja de midgale.
  3. Strecuram laptele cu ajutorul unei site si a unui sac de panza/tifon/prosop curat. Presezam foarte bine ramasitele de migdale pentru a strecura tot laptele.
  4. Laptele de pastreaza in frigider, intr-un vas cu inchidere ermetica si trebuie consumat in urmatoarele 3-4 zile.
  5. Laptele de migdale se separa in mod natural, prin urmare agitati recipientul inainte de consum.
Notitele retetei

Migdalele, indulcitorul lichid cu stevia, curmalele si aroma de vanilie le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


Nu aruncati ceea ce ramane dupa prepararea laptelui, pentru ca se mai poate folosi. Intindeti compozitia de migdale intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-o pana cand a devenit aurie si s-a uscat complet. Punem adauga fulgii de migdale rezultati la iaurt, la compozitii de prajituri si biscuiti, pentru ca sunt foarte aromati si aduc o nota distinctiva.

1

Nu va comunic valorile nutritionale pentru acest produs, pentru ca nu am putut sa le calculez cu exactitate. Dupa strecurare mai ramane o cantitate generoasa de compozitie care nu intra in produsul final, prin urmare risc sa va comunic niste valori eronate.

Sincer, calcularea exacta a caloriilor nu ar trebui sa devina o obsesie.

Stilul de viata sanatos si constant este cel care sta in spatele unui corp sanatos si aspectuos!

9

Cu drag,

T♥

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *