Jeleu de Pepene Galben (fara zahar, fara gelatina, 100% vegan)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
4-5 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
4-5 minute 8 ore
Jeleu de Pepene Galben (fara zahar, fara gelatina, 100% vegan)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
4-5 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
4 portii 20 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
4-5 minute 8 ore
Ingrediente
Portii:4 portii
Etape
  1. Spălam bine pepenele galben și îl tăiem în jumătate. Scobim semințele și le transferăm într-o sită. Punem sită deasupra unei cratițe și presam semințele pentru a stoarce tot sucul care se află în pulpa dintre ele.
  2. Cu o lingură, scobim miezul, îl transferăm într-un blender și îl pasăm. Piureul obținut se pune în sită și se presează pentru a stoarce tot sucul. Fibrele rămase pot fi mâncate pentru că sunt foarte bune. O coajă se păstrează, pentru că vom avea nevoie de ea.
  3. Adăugăm cele 4g de agar agar și îndulcitorul și amestecăm compoziția până la omogenizare. Puteți adăuga mai mult îndulcitor în cazul în care pepenele vostru nu este foarte dulce.
  4. Fierbem jeleul timp de 2 minute, până când observăm că acesta s-a îngroșat și curățăm spumă care s-a format la suprafață. Turnăm jeleul în coaja pe care am păstrat-o și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. În cazul în care coaja nu stă dreaptă, o putem rezema de ceva sau o putem așeza într-un bol mic. După răcire, jeleul se pune în frigider pentru 5-6 ore, pentru că este mult mai gustos rece.
  5. Tăiem jeleul în 4 fell egale și îl servim.
  6. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.