Halva (fara zahar, fara grasimi adaugate, 100% naturala)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
600 g 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
3-4 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
600 g 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
3-4 minute 8 ore
Halva (fara zahar, fara grasimi adaugate, 100% naturala)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
600 g 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
3-4 minute 8 ore
Portii Timp de preparare
600 g 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
3-4 minute 8 ore
Ingrediente
Portii:600 g
Etape
  1. Semintele de floarea soarelui si nucile caju le maruntim in blender pana la consistenta unei faini usor granulate.
  2. Turnam apa, eritritolul, vanilia si indulcitorul lichid intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam totul cu o spatula din silicon pana la dizolvarea completa a eritritolului.
  3. Adaugam semintele macinate de floarea soarelui si faina de caju. Continuam sa amestecam compozitia cu spatula pana cand incepe sa se lege.
  4. Compozitia rezultata o trasferam intr-o forma mai mica din silicon sau intr-un vas acoperit cu folie de aluminiu.
  5. Lasam halvaua sa se raceasca complet, dupa care o portionam si o servim. Procesul de racire ar putea fi unul indelungat, deci v-as recomanda sa faceti halvaua seara si s-o lasati sa se raceasca peste noapte.
  6. Inainte de feliere halvaua se poate tine in frigider timp de 3 ore pentru o portionare mai frumoasa. Am folosit miez prajit de seminte de floarea soarelui, pentru ca am vrut sa obtin un produs mai aromat. Halvaua se pastreaza in frigider, intr-un vas cu inchidere ermetica.
  7. In cazul in care dupa gatire semintele au eliberat putin ulei, dupa ce ati pus halvaua in forma o puteti tampona usor cu un servetel curat pentru a inlatura excesul. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul si indulcitorul lichid cu stevia le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


Vanilia macinata/pudra de vanilie, nucile caju si semintele de floarea soarelui le puteti gasi pe vegis.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.