Gem de Capsuni Fara Zahar

Dulce, extrem de aromat, 100% sanatos si fara zahar adaugat, acest gem m-a facut un om mai fericit!


1-min


Nici nu va imaginati de cate ori m-a lovit pofta de gem de capsuni, insa foarte rar gaseam unul sanatos in comert pentru a-mi alina suferinta. 😀

Am hotarat sa incerc sa-mi prepar singura gemul, iar rezultatul a fost delicios!


 

 

3-min


Pentru ca capsunile sunt fructe de sezon, iar in afara acestuia sunt fade si fara pic de aroma, conservarea lor este solutia perfecta. Acum este perioada in care gasim cele mai parfumate si gustoase capsuni, iar eu mi-am propus sa profit la maxim de acest lucru.?


Gem de Capsuni Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 borcane 20 de minute
Timp de gatire
1 ora
Portii Timp de preparare
6 borcane 20 de minute
Timp de gatire
1 ora
Gem de Capsuni Fara Zahar
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
6 borcane 20 de minute
Timp de gatire
1 ora
Portii Timp de preparare
6 borcane 20 de minute
Timp de gatire
1 ora
Ingrediente
Ingrediente gem (Varianta 1)
Optional
Ingrediente gem (Varianta 2)
Portii: borcane
Unitati:
Etape
Varianta 1
  1. Spalam bine capsunile si indepartam coditele. Taiem capsunile, le punem intr-o oala incapatoare si turnam cele 300ml de apa. In cazul in care folositi zeama de lamaie in loc de sare de lamaie, acum este cazul sa o adaugati. Punem vasul pe foc si amestecam capsunile pana cand acestea incep sa elibereze propriul suc.
  2. Ca la orice gem, se va forma o spuma pe care o indepartam cu grija. Fierbem gemul pana cand acesta a scazut la jumatate.
  3. Adaugam eritritolul si sarea de lamaie si mai fierbem gemul inca 6-7 minute. In cazul in care alegeti sa folositi gelfix, acesta se amesteca cu eritritolul inainte de adaugare.
  4. Gemul de capsuni se pune in borcane curate si sterilizate care se inchid etans. Borcanele umplute se intorc pentru 15 minute cu capacul in jos, dupa care se rastoarna in pozitia normala si se acopera cu servete de bucatarie pentru o racire graduala.
Varianta 2
  1. Spalam bine capsunile si indepartam coditele. Taiem capsunile, le punem intr-o oala incapatoare si adaugam gelifiantul de la Green Sugar. Turnam cele 100ml de apa si amestecam totul foarte bine.
  2. Ca la orice gem, se va forma o spuma pe care o indepartam cu grija.
  3. Mai fierbem gemul timp de 6-7 minute. Acesta este gata atunci cand o picatura de gem pusa pe farfurie isi pastreaza forma si nu se extinde.
  4. Gemul de capsuni se pune in borcane curate si sterilizate care se inchid etans. Borcanele umplute se intorc pentru 15 minute cu capacul in jos, dupa care se rastoarna in pozitia normala si se acopera cu servete de bucatarie pentru o racire graduala.
  5. Enjoy!
Notitele retetei

Eritritolul cu stevia si gelifiantul de la Green Sugar le puteti comanda de pe www.nosugarshop.ro.


© Dulciurile Nu Ingrasa. Toate materialele postate pe acest site imi apartin si sunt protejate de drepturile de autor si toate drepturile ce imi revin in calitate de autor conform legislatiei romane si internationale aflate in vigoare. Folosirea retetelor in scop comercial este interzisa, la fel si copierea acestora fara specificarea autorului si sursei.

Partajeaza reteta


NutritionLabel-92

 

100g de gem au numai 47kcal!

In cazul in care alegeti sa folositi gelifiant, trebuie sa stiti ca numarul de calorii va creste.


4-min

Ce mai asteptati? Apucati-va de treaba! 😀


Untitled-2

You may also like

4 comentarii

    1. Buna Violeta,

      Se poate folosi si extract de stevia, insa cantitatea recomanda depinde de indulcitor (exista extract de stevia atat sub forma lichida, cand si sub forma de pudra). Nu obisnuiesc sa folosesc stevia, pentru ca, de cele mai multe ori, are un gust specific. Daca mi-ati spune ce marca si ce tip de indulcitor folositi, v-as putea spune cantitatea recomandata pentru aceasta reteta.

      Cu drag,
      -T

    1. Buna, Anca, de tinut a tinut, insa nu m-a dat peste cap gustul (facut dupa prima varianta). Poti incerca sa-l faci cu gelifiant Green Sugar, insa iti recomand sa faci cateva borcane de test.

Lasă un răspuns la Violeta Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *