Eclere cu Cremă de Cocos (fără zahăr, fără unt, 100% sănătoase)

Oricine mă cunoaște poate să vă confirme că am o obsesie: trebuie să știu ce este în mâncarea mea. Din acest motiv, mănânc foarte rar în oraș și când o fac săracul chelner sau vânzător rămâne cu o migrenă, pentru că eu îl supun unui adevărat interogatoriu. 😀

Am avut momente în care am căutat eclere fără zahăr, însă nu le-am găsit și m-am resemnat, pentru că am realizat că cel mai probabil nu le-aș fi consumat oricum. Nu cred că aș fi fost mulțumită doar cu listarea ingredientelor, pentru că în cazul dulciurilor foarte mult contează și cantitățile . Da, sunt nebună când vine vorba de dulciuri, însă cred eu că există o diferență între un produs ce conține 80g de unt și unul care conține 20g. Pornind de la această premisă, am hotărât că cea mai rațională alegere ar fi să fac eu niște eclere, pentru că astfel aș avea control asupra ingredietelor și cantităților.

Aceste eclere au fost făcute de 20 de ori în mintea mea și niciodată în bucătărie, însă atunci când am văzut că cei de la Green Sugar organizează un concurs destinat bloggerilor, am hotărât să închei amânarea. Dacă mă întrebați pe mine, eu sunt de părere că ar trebui să existe mai multe concursuri de acest gen, pentru că acestea motivează bloggerii să fie mai creativi și să-și depășească limitele.

Îmi place să cred că am reușit să fac acest lucru în cazul acestei rețete și eram foarte nerăbdătoare să împărtășesc cu voi rodul muncii mele. Deși acesta nu este cel mai dietetic desert făcut de mine, am reușit să scad cantitatea de grăsimi și nu am folosit grăsimi de origine animală. Grăsimea din aceste eclere provine exclusiv din ulei de cocos și lapte de cocos, de aceea am hotărât să le dau denumirea neoficiala de “Total Coconut”!

Dacă nu ați mâncat niciodată eclere cu cocos, atunci acum este momentul s-o faceți! Nu de alta, dar acum aveți rețetă și știți că se poate. 😀


2-min3-min


Untitled-4


Eclere cu Crema de Cocos (fara zahar, fara unt, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
15 eclere 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 de minute 4-5 ore
Portii Timp de preparare
15 eclere 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 de minute 4-5 ore
Eclere cu Crema de Cocos (fara zahar, fara unt, 100% sanatoase)
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
15 eclere 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 de minute 4-5 ore
Portii Timp de preparare
15 eclere 30 de minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 de minute 4-5 ore
Ingrediente
Aluat
Crema
Decor
Băutura Recomandată
Portii: eclere
Unitati:
Etape
Cremă
 1. Combinăm toate ingredientele pentru cremă într-o cratiță. Încălzim și gătim amestecul la foc mic până la îngroșare amestecând continuu cu un tel sau cu o spatulă din silion.
 2. Așezam o bucată de folie transparentă direct pe suprafața cremei și o lăsăm să se răcească complet. După răcire o punem în frigider pentru 4 ore.
Aluat
 1. Într-o cratiță, combinăm apa cu laptele de cocos, uleiul de cocos, eritritolul cu stevia și sarea și încalzim amestecul până la fierbere.
 2. Reducem flacăra și turnăm făina în ploaie, amestecând mereu cu o lingură de lemn. La început o să se formeze cocoloașe, însă acestea dispar prin amestecare energică.
 3. După formarea bilei de aluat, aceasta se mai gătește încă 1-2 minute la foc mic (până când pe fundul cratiței se formează o peliculă albicioasă).
 4. Transferăm aluatul într-un bol și îl lăsăm să se răcească până când ajunge să fie doar călduț. Ocazional, îl puteți amesteca cu lingura de lemn sau cu spatula pentru a accelera răcirea.
 5. Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și îl preîncălzim.
 6. Adăugăm primul ou și începem să amestecăm aluatul cu lingura pentru a-l încorpora parțial. Scoatem mixerul de mână, pentru că nu are rost să ne chinuim cu lingura, și începem să mixăm aluatul la viteză mică. Abia după ce primul ou este încorporat, îl adăugăm pe al doilea și îl încorporăm. Adăugăm ultimul ou și mixăm totul până la omogenizare.
 7. Transferăm aluatul într-un poș cu dui stelat și formăm 15 eclere pe tava tapetată cu hârtie de copt. Vă recomand să le coaceți în două tranșe, pentru că eclerele se extind la coacere și nu este indicat să le înghesuim.
 8. Coacem eclerele timp de 20 minute la 180 de grade Celsius, după care reducem temperatura la 165 de grade Celsius și le mai coacem încă 20 de minute. În timpul coacerii cuptorul nu se deschide!
 9. Transferăm eclerele pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Umplere
 1. Cu ajutorul unui cuțit lung și subțire formăm pe orizontală un orificiu în toate eclere.
 2. Crema rece se pune într-un poș cu dui subțire. Duiul se introduce în orificiul creat mai devreme și încet se umple eclerul. Atenție, nu veți avea nevoie de foarte multă cremă și nici nu trebuie să aplicați foarte multă persiune.
Glazura
 1. Încălzim laptele împreună cu îndulcitorul și uleiul de cocos. Adăugăm whey-ul și laptele praf și amestecăm totul până la obținerea unei glazuri omogene.
 2. Punem aproximativ 2 lingurițe de glazură pe fiecare ecler și o întindem cât se poate de uniform. Presărăm cca. 2g de fulgi de cocos, așezam toate eclerele pe un grătar și le punem în frigider. În cazul în care curge glazura și nu vreți să murdăriți frigiderul, așezați dedesubt o bucată de foaie de copt sau aluminiu.
 3. Lăsăm eclerele în frigider până la întărirea glazurii după care le putem servi. Se păstrează la rece până în momentul servirii.
Băutură (2 porții)
 1. Toate ingredientele se pun într-un blender și se pasează până la omogenizare. Această băutură se servește rece, prin urmare o putem pune pentru 2 ore în frigider dacă este cazul.
 2. Vă recomand să serviți acest desert împreună cu această băutură, pentru că, după părerea mea, cocosul se potrivește de minune cu aroma de banană și cea de ciocolată. Această băutură este și mai gustoasă și răcoritoare atunci când este servită cu gheață normală sau zdrobită.
 3. Enjoy!
Notitele retetei

Dați click pe fiecare ingredient pe care ați vrea să-l cumpărați și veți fi redirecționați pe pagină care îl comercializează.

© Dulciurile Nu Îngrașă. Toate materialele postate pe acest site îmi aparțin și sunt protejate de drepturile de autor și toate drepturile ce îmi revin în calitate de autor conform legislației române și internaționale aflate în vigoare. Folosirea rețetelor în scop comercial este interzisă, la fel și copierea acestora fără specificarea autorului și sursei.

Partajeaza reteta

NutritionLabel-175

Un ecler are 172kcal, 10.8g de grăsimi, 12.3g de carbohidrați și 5.9g de proteine!


bautura-min


Aceasta este băutura recomandată pentru acest desert și, deși este destul de simplă, este delicioasă și se potrivește de minune cu aceste eclere!


NutritionLabel-176

O porție de băutură are 103kcal, 0.6g de grăsimi, 18.4g de carbohidrați și 7.4g de proteine.


1-min


Folosiți codul DNI15 pentru a obține un DISCOUNT de 15%, valabil pentru fiecare comandă plasată pe Myprotein. De asemenea, puteți folosi codul DNIORGANIC pentru a obține un discount de 20% pentru toate produsele din gama organică.

Pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea fiecărei comenzi plasate pe www.nosugarshop.ro, puteți folosiți codul DNI5.


Untitled-2

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *